Tai BNS patvirtino „Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas.

„Galiu patvirtinti šią informacija. Atsižvelgus į tai, kad saugos tarnybos vadovas turi būti nepriekaištingos reputacijos, o šitos bendrovės vadovui Viliui Žilioniu yra pateikti įtarimai ir vyksta tyrimas, tai jis (V.Žilionis - BNS) neatitinka to nepriekaištingos reputacijos reikalavimo ir jis yra tiesiog nušalintas nuo pareigų“, - BNS sakė V.Gudas.

Registrų centro duomenimis, 57-erių A.Songaila nuo gruodžio 18 dienos pakeitė nuo 2009-ųjų įmonei vadovavusį V.Žilionį.

Anksčiau A.Songaila buvo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas.

Lapkričio pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl „Lietuvos geležinkelių“ ir „Gelsaugos“ konkursų, įtariant piktnaudžiavimu ir neskaidriais didelės vertės geležinkelių remonto ir statybos konkursais.

STT vertinimu, įtariama, kad kai kurie „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos, Geležinkelio infrastruktūros direkcijos Šiaulių filialo darbuotojai ir „Gelsaugos“ vadovai, galimai piktnaudžiaudami tarnyba, neskaidriai organizavo didelės vertės geležinkelių remonto ir statybos darbų konkursus.

Be to, STT 2012 metais nustatė, jog Valstybinės ligonių kasos vadovas Algis Sasnauskas susitarė su bendrovės „Gelsauga“ apsaugos ekspertu Robertu Janicku ir pavedė savo pavaldiniams organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti „Gelsaugą".

Anot V.Gudo, dėl atliekamo tyrimo daugiau darbuotojų nebuvo atleista.

„Kol kas absoliučiai nieko nežinau. „Gelsaugoje“ turbūt šitas vadovas (A.Žilionis - BNS) ir turi daugiausiai įtarimų. (...) Su kitais viskas tvarkoje, nei nušalinti, nei daugiau kažkokių reikalų turėjo. Apklausti buvo, taip, bet taip viskas ir pasibaigė“, - BNS sakė V.Gudas.

Per tris praėjusių metų ketvirčius, palyginti su tuo pačiu 2012-ųjų laikotarpiu, „Gelsaugos“ grynasis pelnas išaugo beveik 4 kartus iki 1,941 mln. litų. Įmonėje dirba daugiau nei 900 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)