„Simboliška, jog šis skrydis sujungia kaimynines sostines Minską ir Vilnių, kuomet Lietuva vis dar atlieka istorinę mūsų šaliai pirmininkavimo ES Tarybai misiją. Juk būtent Lietuvos pirmininkavimo metu iškelta iniciatyva stiprinti ES ir Rytų partnerystės valstybių bendradarbiavimą transporto srityje, surengtas pirmasis ES ir Rytų partnerystės šalių transporto ministrų susitikimas. Džiaugiamės, matydami praktinius šio bendradarbiavimo žingsnius, tikime, jog jie padės mūsų piliečiams laisviau bendrauti, greičiau ir patogiau keliauti“, – teigė E. Ignatavičius.

„Belavia“ CRJ lėktuvais skraidys tarp Minsko ir Vilniaus aštuonis kartus per savaitę – pirmadieniais (2 kartus), ketvirtadieniais, penktadieniais, šeštadieniais (2 kartus) ir sekmadieniais (2 kartus). Skrydis truks 40 minučių, bilietų į abi puses kainos su visais mokesčiais ir rinkliavomis prasideda nuo 62 eurų (214,5 litų). Nuo 2014 m. vasaros sezono planuojama pratęsti šio skrydžio maršrutą iki Palangos.

Tikimasi, jog naujasis reisas ne tik pagerins susisiekimą tarp Minsko ir Vilniaus, bet ir leis Lietuvos ir Vakarų bei Šiaurės Europos šalių gyventojams pasinaudoti patogiomis jungiamųjų skrydžių galimybėmis Rusijos, Pietų Kaukazo, Vidurinės Azijos, Kinijos kryptimis, o šių regionų gyventojams – per Minską ir Vilnių patogiau pasiekti Šiaurės ir Vakarų Europą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)