Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios”, trijuose taškuose bus kontroliuojama, ar transporto priemonės apdraustos privalomuoju draudimu, ar turi galiojantį techninės apžiūros taloną, ar neviršijamas leistinasis krovinio transporto svoris.

Kontrolės taškus numatoma įrengti „Via Baltica” trasoje tiek Kalvarija, kelio Vilnius-Kaunas ruože arčiau Kauno ir Kaunas-Daugpilis kelyje.

Kaip nurodo Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Skrodenis, iš viso yra išanalizuotos 56 potencialios vietos, nes ateityje planuojama įrengti būtent tiek kontrolės taškų.

Kada tiksliai pradės veikti šis bandomasis projektas, kol kas sunku atsakyti. Pasak E. Skrodenio, papildomai prie šios sistemos bus prijungta ir vidutinio greičio kelio ruože kontrolės sistema, kurią taip pat reikės sertifikuoti ir keisti teisės aktus, nes turi atsirasti vidutinio greičio sąvoka, šiuo metu kalbama tik apie leistinąjį greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)