Administracija skaičiuoja, kad 2014 m. VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ sąnaudos turėtų išaugti apie 5 proc. ir sudaryti 1,8 mln. Lt. Gauti sumą siūloma dviem būdais: branginant bilietus arba dotuojant iš savivaldos biudžeto.

Kaip vieną iš galimybių siūloma nekeisti miesto autobusų bilietų tarifų, o reikalingus 1,8 mln. litų skirti kaip tikslinę dotaciją VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ iš savivaldybės biudžeto.

Kitas būdas - visų bilietų rūšių tarifus didinti 5 - 9 proc. Tuomet brangtų dalis mėnesinių terminuotų bilietų. Be to, prognozuojama, kad padidinus miesto autobusų bilietų tarifus, sumažėtų keleivių skaičius, išaugtų kompensacijos už lengvatinį keleivių vežimą. Atsižvelgiant į tai, kad terminuotų bilietų kompensavimas sudaro 2/3 visų kitų kompensavimo rūšių išlaidų, tikėtina, kad biudžeto išlaidos lengvatinių bilietų kompensavimui padidėtų apie 800 tūkst. litų.

Dar vienas siūlomas svarstyti variantas - padidinti miesto autobusų popierinių bilietų tarifus 20 centų, nekeičiant terminuotų ir elektroninių kartinių bilietų kainų.

Siūloma spaudos kioskuose platinamų bilietų kainas didinti iki 2,2 (buvo 2) Lt, o autobusuose iki 2,6 (buvo 2,4) Lt. Šis variantas VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ valdybos nuomone yra optimaliausias, kadangi atitinka įstaigos strategiją, Valstybės kontrolės rekomendacijas bei atitinka siekį ekonominėmis administracinėmis priemonėmis mažinti popieriniais bilietais besinaudojančių keleivių dalį.

Kaip rašoma administracijos pranešime, kolegijai ir tarybai pritarus popierinių bilietų branginimui 20 centų, 2014 m. Savivaldybės biudžete papildomai tektų numatyti apie 500 tūkst. litų, nes papildomas išlaidas sudarytų kompensacijos už pabrangusius lengvatinius bilietus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)