„Per 6 mėnesius buvo sutvarkytas kelio ruožas, rekonstruotos dvi ir nutiestos trys naujos gatvės, pastatytas viadukas. Visų jų ilgiai siekia 3,48 km. Iki šiol F. Vaitkaus g. kasdien pravažiuodavo 15,8 tūkst. automobilių, nuo šiol šis srautas bus perskirstytas ir į Vikingų gatvę“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kaip rašoma pranešime spaudai, projektą bendrovė „Kauno tiltai“ įgyvendino trimis mėnesiais anksčiau nei numatyta.

Iki šiol su tarptautiniu Vilniaus oro uostu buvo galima susisiekti vienintelėmis F. Vaitkaus g. bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvėmis, kuriose dėl intensyvaus eismo nuolat susidarydavo transporto spūstis.

Naujai nutiesta 4-ių eismo juostų gatvė ir pastatytas viadukas pagerino susisiekimą su tarptautiniu Vilniaus oro uostu, sujungė į vieną visumą svarbiausius Lietuvos kelius: E85 magistralę Vilnius - KaunasKlaipėda, E28 kelią Vilnius - Minskas, E272 kelią Vilnius - Panevėžys ir kelią E85 Vilnius - Lyda.

Be nutiestų ir rekonstruotų gatvių bei pastatyto 90 metrų ilgio viaduko taip pat sutvarkyti lietaus nuotekų ir elektros tinklai,  įrengti viešojo transporto laukimo paviljonai, trys šviesoforais reguliuojamos sankryžos, modernus gatvės apšvietimas, nutiesti nauji dviračių ir pėsčiųjų takai.

Projekto vertė – 53 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją