Kauno oro uosto vadovybė tikisi, kad keleivių skaičius ir pajamos gali padidėti dvigubai ar net trigubai, rašo dienraštis "Verslo žinios". Pernai iš Kauno į Tunisą skrydžius organizavo tik "Omnituras".

"Šią vasarą planuojame iš Kauno oro uosto 32 užsakomuosius reisus į Antaliją. Tokį mūsų pasirinkimą lėmė ne Civilinės aviacijos administracijos raginimai perkelti dalį užsakomųjų skrydžių į Kauną, o rinka. Iš Kauno patogu skristi ne tik šio miesto, bet ir visos vidurio bei Vakarų Lietuvos gyventojams", - sakė "Novaturo" generalinio direktoriaus pavaduotojas Rytis Šumakaris.

Pasak jo, planuojama, kad maždaug 20 proc. lėktuvų, gabenančių "Novaturo" turistus į Antaliją, kils iš Kauno oro uosto. "Novaturas" savo klientus skraidins "Lietuvos avialinijų" lėktuvais, tačiau sutartys su Kauno oro uostu bendrovė dar nesudarė.

"Tez tour" rinkodaros vyriausiasis vadybininkas Aleksandras Sukovas teigė, kad iš Kauno į Antaliją šiemet bendrovė rengs 16 skrydžių. "Tez tour" šiemet iš Vilniaus oro uosto į Antaliją žada rengti apie 100 užsakomųjų skrydžių, bendrovės klientai bus gabenami oro linijų "Aurela" lėktuvais.

"Omnituras" direktorius Remigijus Kertenis sakė, kad bendrovė, kaip ir pernai, iš Kauno oro uosto skraidins keleivius į Tunisą, taip pat skraidins ir dalį turistų į Antaliją. "Omnituro" turistai į Tunisą keliaus Tuniso oro bendrovės "Nouvelair Tunisia" lėktuvais, į Antaliją keleivius skraidins "Aurela".

"Užsakomųjų skrydžių organizatoriams šių metų pradžioje siūlyta rinktis būtent Kauno oro uostą. Mat jau patvirtinta, kad bus rekonstruojamas Vilniaus oro uosto keleivių terminalas. Be to, šiame oro uoste pakanka reguliariųjų reisų keleivių, o tokių reisų vis daugėja - netrukus iš Vilniaus pradės skraidyti "British Airways", - sakė Kauno oro uosto Civilinės aviacijos administracijos Oro transporto skyriaus vedėja Virginija Žegunytė.

Pernai per Kauno oro uostą keliavo tik 28 tūkst. žmonių, o Vilniaus oro uoste vien užsakomaisiais reisais skrido 166 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją