Didžiausia P.Korėjos automobilių gamintoja pagaliau pateikė ilgai lauktą pamainą senesniam tos pačios klasės modeliui „Hyundai XG350”. Didesnis nei jo pirmtakas „Grandeur” pasižymės patraukliomis dinaminės savybėmis, kurias užtikrins nauja galinga benzininė jėgainė. Automobilio kūrėjai savo planuose numatė ir dyzelinę sedano versiją.

Naujasis „Hyundai” verslo klasės automobilis sukonstruotas ant ką tik pasirodžiusios penktos kartos „Sonata” platformos. „Grandeur” ilgis siekia 4895 mm, plotis – 1845 mm, o aukštis – 1490 mm. Automobilis 20 mm ilgesnis ir platesnis už „XG350”, be to jis savo pirmtaką praaugo 70 mm. Naujos kartos sedanas taip pat pasižymi 30 mm ilgesne ratų baze.

„„Grandeur” versija su V6 tipo varikliu bus papuošta dviem nerūdijančio plieno dujų išmetimo vamzdžiais. Sedanas taip pat išsiskirs savito dizaino 17 colių skersmens lengvo lydinio ratlankiais.

"Hyundai Grandeur" bus komplektuojamas su dviem varikliais. Nuo šiol 2,5 l V6 (172 AG) tipo „XG350” jėgainę pakeis 2,2 l 145 AG dyzelinis variklis. O vietoj anksčiau automobilyje montuoto 3.0 l 184 AG benzininio variklio naujajame „Grandeur” bus įdiegta galinga 3,3 l V6 benzininė širdis. Maksimali šio variklio galia 233/6000 (AG/min-1), didžiausias sukimo momentas – 304/3500 (Nm/min-1). Abu varikliai bus komplektuojami su pilnai elektronikos valdoma, „H-matic” tipo 5 laipsnių automatine transmisija, užtikrinančia sklandų pavarų perjungimą.

Kurdama naująjį „Grandeur” Azijos automobilių gamintoja „Hyundai Motor Co.” daug dėmesio skyrė modelio patikimumui, valdymo tikslumui bei svorio balansui. Greta elektroninės stabilumo programos ESP, „Grandeur” bus montuojama nepriklausoma spyruoklinė priekinė bei daugiasvirtė galinė pakaba. Sedanas ne tik tapo didesnis ir galingesnis už „XG350”, bet ir turės turtingesnę komplektaciją. Be priekinių saugos oro pagalvių automobilio saugumo įrangos komplekte – šoninės saugos oro pagalvės bei šoninės saugos oro užuolaidos.

Į bazinę modelio komplektaciją įeina elektroninė stabilumo programa ESP, dviejų zonų klimato kontrolė su oro kokybės kontrolės sistema, elektromechaninis vairo stiprintuvas, audiosistema su „Infinity” komponentais ir valdymu ant automobilio vairo, odos ir medžio salono apdailos elementai. Už papildomą kainą automobilyje bus montuojami „Xenon” žibintai, priekinio stiklo šildymas ir kita įranga. „ Oficiali „Grandeur pardavimų pradžia Europoje – birželio mėnuo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją