Pasak prekeivių, iš Amerikos parplukdyti 3-8 metų senumo automobiliai bent 1 tūkst. JAV dolerių pigesni už europietiškus analogus. Tikimasi, kad rusų ir kazachų dėmesio jau sulaukusios amerikietiškos mašinos netrukus išpopuliarės ir Lietuvoje, rašo dienraštis "Respublika".

Marijampolės automobilių turguje šiuo metu 20-30 proc. visų 3-8 metų senumo mašinų sudaro automobiliai iš Amerikos.

Naudotas amerikietiškas mašinas pardavinėjančios Panevėžio Lipeikio įmonės "Egzotika" prekybos automobiliais vadovas Viktoras Misevičius pasakojo, kad daugiausia iš už Atlanto parvežtų automobilių nuperka rusai ir kazachai, tačiau jų esą įsigyja ir lietuviai.

"Gerai žinomus modelius - "Ford Focus" ar "Volkswagen Jetta", Europoje pavadintus "Bora" - dažniausiai perka didmiesčių gyventojai. Lietuvoje taip pat paklausūs iš Amerikos parvežti visureigiai", - tikino V.Misevičius. Jo nuomone, naudotų amerikietiškų automobilių pardavimas Lietuvoje turėtų išaugti.

Naudotus automobilius iš užsienio gabenančios Utenos bendrovės "Bleiras" direktorius Paulius Šinkūnas teigė, kad mašinų importas iš JAV į Lietuvą nėra įspūdingas.

Pasak jo, automobilio pargabenimas iš JAV nepigus - konteinerio, kuriame telpa trys mašinos, parplukdymas laivu kainuoja 2,1 tūkst. dolerių (apie 5,2 tūkst. litų), be to, tenka mokėti papildomus pakrovimo, iškrovimo, uosto mokesčius. Taigi viską susumavus iš Amerikos į Lietuvą parvežta mašina pabrangsta maždaug 1,8 tūkst. dolerių (apie 4,5 tūkst. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją