„Iš tikrųjų mes turime neoficialią informaciją, kad ir toliau taikomas sugriežtintas patikros režimas. Kiek aš žinau, (rugsėjo - BNS) 16 dieną turėjo baigtis patikra, bet kiek gavau informacijos iš vežėjų, patikra vyks dar iki kitos savaitės“, - BNS sakė A.Kondrusevičius.

Anot jo, sudėtinga spėlioti, kiek gali trukti sugriežtina patikra, nes Rusija šalies vežėjams jokių oficialių duomenų nepateikia: „Jokių oficialių popierių negavau“.

„Linavos“ viceprezidentas ir transporto bendrovės „Mečys“ vadovas Mečislavas Atroškevičius BNS teigė, kad Europos Komisijos raginimas panaikinti apribojimus buvo svarbus žingsnis.

„Tarptautinių organizacijų palaikymas, tokių kaip Europos Komisija, prideda pasitikėjimo ir vežėjams. Žinodami, kad ne vieni, bent galime tikėtis ateityje geresnės situacijos“, - BNS sakė M.Atroškevičius.

Anot jo, EK raginimas Rusijai atšaukti diskriminacines priemones svarbus - tai pirmas kartas, kai tarptautinės organizacijos palaiko Lietuvos vežėjus: „2009 metais, kai buvo kilę problemų ir Lietuvos vežėjai Lietuvos-Rusijos pasienyje buvo įstrigę, buvome palikti likimo valiai. Dabar buvo greita reakcija.“

Europos Komisija antradienį paragino Rusiją nedelsiant panaikinti apribojimus lietuviškoms prekėms, teigdama, kad prekybą trikdantys veiksmai neatrodo pagrįsti ir yra diskriminaciniai.

Prieš Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio pabaigoje Maskva ėmėsi priemonių prieš Rytų partnerystės programos šalis, uždrausdama didžiausio Ukrainos saldumynų gamintojo produkcijos importą bei apribodama Moldovos vynų importą.

Europos Parlamentas, reaguodamas į tai, priėmė rezoliuciją, kuria ragina Rusiją netrukdyti Rytų partnerystės šalims integruotis į Europą.

Rytų partnerystės programa, kurioje dalyvauja Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina, yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)