Kaip praneša bendrovės „Tez Tour“ atstovas Giedrius Galdikas, „Tez Tour“ visus keliautojus, kurie dar tik planuoja arba jau yra įsigiję kelionių paketus į Egiptą, prašo atidžiai sekti viešą ir URM skelbiamą informaciją, kontaktuoti su savo kelionių agentūra.

„Kelionių organizatorius vertindamas padėtį, savo klientams suteikia galimybę įsigytą kelionę į Egiptą keisti kita arba koreguoti jos datą, norintiems susigrąžinti už kelionę sumokėtus pinigus, tai bus daroma pagal kelionės sutartyje numatytas sąlygas“, - pažymima pranešime spaudai.

Šiuo metu Egipto Hurgados kurorte yra 100 lietuvių turistų, į šią šalį atvykusių su „Tez Tour“. Didžioji dalis, 82 asmenys, į Lietuvą grįžta rugpjūčio 19 d. Likusieji, jei situacija nesikeis, į Lietuvą bus parskraidinti pagal numatytą tvarkaraštį.

Be to, kaip pažymima pranešime, bendrovė atsakingai pareiškia, kad keliautojų ir Egipte dirbančio bendrovės personalo saugumas – besąlyginis prioritetas.

„Novaturas“ tik parskraidins poilsiautojus

Tuo metu „Novaturas“ nurodo, kad rugpjūčio 19 d. ir 26 d. skrydžiai Vilnius-Hurgada nebus vykdomi, o šiomis datomis vasaros keliones į Egiptą užsisakę turistai, vietoje savo suplanuotų atostogų Hurgados kurorte gali rinktis alternatyvų poilsį kitame kurorte ir nekeisti atostogų planų.
 
„Visus klientus, užsisakiusius keliones į Hurgadą minėtomis dienomis, prašome kreiptis į kelionių agentūrą, kurioje įsigijo kelionę“, - pažymima „Novaturo“ atstovų pranešime.

Pasak jų, rugpjūčio 19 d. ir 26 d. skrydžiai Hurgada-Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus.
„Pabrėžiame, kad atidžiai stebime įvykius Egipte, vadovaujamės Lietuvos URM rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių bei atstovų informacija, nuolat gauname naujausią informaciją ir, esant reikalui, reaguosime pagal aplinkybes nedelsdami“, - pabrėžė kelionių organizatoriai.

Anksčiau skelbta, kad, „Novaturo“ duomenimis, šiuo metu su jų agentūra jau į Egiptą yra išvykę apie 115 turistų.

URM: padėtis Egipte išlieka sudėtinga ir nenuspėjama

Tuo metu URM pranešime šeštadienį teigiama, kad padėtis Egipte ir toliau išlieka sudėtinga ir nenuspėjama. Rugpjūčio 16 d. daugelyje šalies miestų tęsėsi neramumai ir konfliktuojančių pusių konfrontacija. Masinės informacijos priemonės praneša apie šimtus žuvusiųjų ir tūkstančius sužeistųjų.

Kitą savaitę prezidento M. Mursio šalininkai planuoja naujų demonstracijų, tikėtini susirėmimai. Smurto banga plinta nuo Kairo į visą šalies teritoriją.

Padėtis Lietuvos turistų pamėgtuose Raudonosios jūros kurortuose išlieka santykinai stabili, tačiau neprognozuojama.

Esantiems Egipte URM rekomenduoja būti budriems, palaikyti ryšį su kelionių organizatoriais, sekti vietinės valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų. Visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka. Rekomenduojame likti viešbučio zonoje ar kitoje saugioje vietoje.

„URM rekomenduoja nevykti į Egiptą, tikimasi, kad šio raginimo bus laikomasi ir keliones jau suplanavę asmenys ir keliones organizavusios bendrovės ras abi puses tenkinančius sprendimus“, - pažymima pranešime.

Lietuva, rekomenduodama savo piliečiams nevykti į šalį, prisijungė prie analogiškų daugelio Europos Sąjungos šalių rekomendacijų (Vokietija, Lenkija, Čekija, Ispanija, Austrija, Estija, Airija, Rumunija, Slovakija, Belgija). Užsienio reikalų ministerija ir toliau įdėmiai stebi padėtį Egipte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)