Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad sutartis buvo sudaryta Vilniaus miesto savivaldybės siūlymu ir atsižvelgiant į 2009 m. Vilniaus ir Tbilisio susigiminiavimo sutartį. Pastarojoje numatyta, kad miestai sieks didinti bendradarbiavimą turizmo, kultūros ir verslo srityse.

Gruzijos sostinės savivaldybė pasirašė 860 paprastųjų vardinių „Air Lituanica Club“ akcijų, už kurias iki rugsėjo 13 d. privalės sumokėti 86 tūkst. litų.

Nuo šiol Tbilisio savivaldybė turės balso teisę bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime, bei visas Lietuvos Respublikos įstatymų ir „Air Lituanica Club“ įstatų akcijų suteikiamas turtines ir neturtines teises.

83 proc. UAB „Air Lituanica“ akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei UAB „Start Vilnius“, o likusi dalis akcijų – 17 proc. – UAB „Air Lituanica Club“. Šiuo metu įmonė jau vykdo reguliarius skrydžius į Briuselį ir Amsterdamą.

DELFI primena, kad balandį Vilniaus meras Artūras Zuokas džiūgavo grįžęs iš komandiruotės Pietų Afrikos Respublikoje (PAR). Tuomet politikas pranešė, kad investuotojas iš PAR prie „Air Lituanica“ prisideda simboliškai – vienos akcijos pirkimu.

Nuo rugpjūčio 5 d. prasidės keturis kartus per savaitę vyksiantys „Air Lituanica“ skrydžiai į Berlyną. Šių metų rudenį „Air Lituanica" pradės skrydžius ir į Maskvą, Miuncheną ir Prahą. „Air Lituanica“ skrydžiai yra vykdomi bendradarbiaujant su Estijos oro linijų bendrove „Estonian Air“.

Iki 2015 m. „Air Lituanica“ skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų, per metus planuojama pervežti po 500-600 tūkst. keleivių. Įmonės veikla Lietuvoje sukurs apie 1500 darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)