Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla BNS sakė, kad gedimas buvo smulkus.

"Lėktuvas yra techniškai tvarkingas, tačiau kuo jame daugiau elektronikos, tuo daugiau gali pasitaikyti smulkių jos gedimų", - BNS sakė K. Auryla.

Pasak jo, gedimas buvo pašalintas, ir lėktuvas "Airbus 320" iš Paryžiaus išskrido.

„Liepos 14 dieną buvo atidėtas skrydis iš Paryžiaus Charles De Gaulle (CDG) oro uosto į Koso oro uostą dėl orlaivyje aptikto smulkaus specifinio techninio gedimo. Keleivių saugumui teikiame aukščiausią prioritetą, todėl skrydį privalėjome atidėti. Apie vėlavimą informavome keleivius, kurie iškart buvo apgyvendinti viešbučiuose su įskaičiuotu maitinimu ir gėrimais. Taip pat suteiktas nemokamas maitinimas skrydžio metu. Keleiviai gaus nemokamų ekskursijų ir bendrovė pasiruošusi sumokėti kompensacijas už vėlavimą. Šiuo metu visi „Small Planet Airlines“ skrydžiai vykdomi pagal numatytą tvarkaraštį“, – komentavo „Small Planet Airlines“ prekinio ženklo vadovė Viktorija Fabijonaitė.

Prancūzijos radijas "France Info" pranešė, kad dėl Lietuvos skrydžių bendrovės kaltės į Graikiją susiruošę skristi turistai daugiau kaip 30 valandų įstrigo Paryžiaus oro uoste. Skelbiama, kad 100 keleivių iš Paryžiaus turėjo išvykti dar sekmadienio rytą, bet Lietuvos bendrovė dėl gedimo negavo leidimo pakilti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)