Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad šeštadienį pėstieji jau galės naudotis Šventaragio ir Pilies gatvės sankryža. Ji bus atidaryta pabaigus apie tris mėnesius trukusius rekonstrukcijos darbus, o nuo antradienio visa Šventaragio gatve jau pradės važiuoti ir viešasis transportas.

Nuo birželio 25 dienos  10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai, 11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis ir 33 Pašilaičiai–Baltupiai–Rinktinės g.–Sukilėlių g.–Guriai  maršrutų autobusai grįš į senąsias trasas.
88 Nepriklausomybės a.–Gedimino pr.–Rotušė–Stotis–Užupis maršruto autobusai iki liepos 1 d. važiuos taip, kaip dabar – pro Užupį.

Be iki tol numatytų darbų gatvės rekonstrukcijos metu buvo sutvarkyta ir Radvilaitės, Pilies bei Šventaragio gatvės sankryža. Kiti darbai kaip ir planuota baigti laiku, artimiausias dienas darbininkai atliks paskutinius kosmetinius remonto darbus – nuvalys gatvę, sutvarkys pėsčiųjų zoną ir t.t. Be to, bus tikrinama ir atliktų darbų kokybė.
 
Pasak pranešimo, gatvės rekonstrukcijos metu perklotos iki tol buvusios trinkelės– darbų pradžioje jos buvo nuimtos, o dabar paklotos iš naujo. Taip buvo sutaupytos lėšų naujų medžiagų įsigijimui.
 
Šventaragio gatvėje buvę Natrio lempų šviestuvai jau pakeisti į LED tipo lempas, atnaujinta iš viso 13 stulpų – jų stilistika sutampa su Maironio ir Barboros Radvilaitės gatvėse esančių atramų stiliumi.
 
Rekonstrukcijos metu be paviršiaus darbų (gatvės ir pėsčiųjų zona) buvo atliekamas ir požeminės infrastruktūros tvarkymas - perklota šilumos, vandentiekio, lietaus kanalizacijos, elektros, dujotiekio, ryšių tinklai. 
 
Be to, vykdyti ir archeologiniai kasinėjimai, kurių metu rastos tilto liekanos. Archeologų nuomone, šis tiltas buvo Žygimanto Senoji privilegija 1529 metais suteikta Albertui Goštautui – jam leista šioje vietoje pastatyti mūrinį ar akmeninį tiltą ir už jo perėjimą rinkti mokesčius iš vietos prekeivių. Planuojama, kad visi istoriniai radiniai, tarp jų – monetos, odos dirbiniai ir kt., juos restauravus bus eksponuojami Lietuvos nacionaliniame muziejuje.
 
Darbus Šventaragio gatvėje vykdė vienuolika įmonių, tarp jų – bendrovė „Grinda“, „Kerista“, „Vilniaus energija“, „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“, „Vilniaus vandenys“, „Skaidula“, „TEO LT“, „Statovita“, „Lietuvos dujos“, „LESTO“, „Vilprojektas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)