Na, filmo kūrėjai tokiai rolei, panašu, ne veltui pasirinko tokį ratuotą aktorių - šis modelis visuomet buvo “Toyota” inžinierių pasididžiavimas ir sportiškų modelių linijos flagmanas, automobilis su pretenzijomis į naryste elitiniame GT klasės mašinų klube.

Šiomis dienomis pasaulio automobilinę visuomenę pasiekė informacija, kad “Toyota” kompanija jau baigia kurti naują sportišką automobilį, kuris taps dabartinio modelio “Supra” pasekėju. Jau žinoma, daugmaž kaip atrodys naujasis automobilis- tai bus rodsteris su ilgu kapotu ir trumpute bagažine, jo galingas variklis laikantis visų tradicijų bus sumontuotas priekyje ir suks galinius automobilio ratus. Rinkoje šiam sportiškam automobiliui teks konkuruoti su tokiais tituluotais ir kilmingais priešininkais, kaip “Mercedes- Benz SLK”, “BMW Z4” ir “Honda S2000”.

Priešpastatydama savo naująjį kūrinį tokiai rimtai konkurentų kompanijai “Toyota” žada sulošti ne tik naudodama visus savo “hi-tech” pasiekimus, bet ir naudodama nostalgiškus stilistinio apipavidalinimo elementus. Įkvėpimo japonų dizaineriai čia sėmėsi iš praėjusio amžiaus septinto dešimtmečio sportiško kupė “Toyota 2000GT”, kurio buvo pagaminta tik 337 vienetų serija. Šis itin veržlaus dizaino ir techniškai pabaigtas automobilis jau tris dešimtmečius yra kiekvieno sportinių automobilių kolekcininko svajonė. Beje, plačiajai visuomenei šis automobilis tapo plačiau žinomu, kai 1967 metais jam teko Džeimso Bondo automobilio rolė filme “Gyveni tik du kartus”. Taigi, nostalgija sumiksuota su naujausiomis technologijomis taps pagrindiniu naujojo “sportininko” ginklu, kovoje dėl vietos rinkoje.

Kaip pasaulio automobilinei spaudai užsiminė “Toyota” kompanijos atstovai, naujajam modeliui dabar aptarinėjama dviejų variklių montavimo galimybė. Tai gerokai modifikuotas 3,5 l. darbo tūrio V6 tipo motoras naudojamas modelyje “Lexus GS300”, kuris sportiškame rodsteryje vairuotojui leistų džiaugtis 300 AG jėga ir galingesnis V8 tipo motoras. Jo darbo tūris siekia 4,3 litro, o galia turėtų būti apie 350 AG.

Taigi, “Toyota Supra” pamaina turėtų būti gan kovingas automobilis, kuriam greitkelių kairiosiose juostose būtų ne tiek jau daug lygiaverčių varžovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją