Kaip nurodo FNTT, tyrimo metu nustatyta, kad Molėtų rajone registruota įmonė iš Europos Sąjungos šalių įveža labai didelius kiekius padangų ir ratlankių, kuriuos parduoda be jokių apskaitos dokumentų, arba apskaitos dokumentuose įrašo dešimtimis kartų sumažintas prekių kainas. Patikrinus dokumentus, nustatyti paradoksalūs atvejai: PVM sąskaitose faktūrose nauja padanga kainuodavo vos 8 Lt, nors tuo pat metu įmonės prekybos salone už tą pačią padangą buvo prašoma 200 Lt.

Nauji prabangūs automobilių ratlankiai pagal dokumentus kainuodavo tik 10–15 Lt, nors prekybos vietoje už juos buvo prašoma nuo 200 iki 400 Lt. Tikrindami Molėtuose registruotą įmonę, FNTT pareigūnai nustatė, kad be apskaitos dokumentų padangas bei ratlankius pirkdavo ir kitos įmonės, registruotos Vilniuje, Kaune ir Ukmergėje, kurios šias prekes taip pat parduodavo be apskaitos dokumentų arba smarkiai sumažintomis kainomis. Tokiu būdu nusikalstamos grupės nariams vien tik per 2012 m. pavyko nuslėpti daugiau kaip pusę milijono litų pridėtinės vertės mokesčio. Tuo pat metu nusikalstamos grupės narių turtas augo kaip ant mielių: įmonių vadovai pirko vertingus žemių sklypus, pasistatė prabangius namus, įsigijo itin brangių transporto priemonių: „Porsche Cayenne“, S klasės „Mercedes Benz“, „VW Touareg“, „Harley Davison“.

FNTT pareigūnai 2013-04-14 sulaikė 12 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtariamųjų sulaikymo operacijos metu buvo atlikta daugiau kaip 20 kratų įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose, jų metu rasti ir išimti: šaunamasis ginklas su šoviniais, suklastotos PVM sąskaitos faktūros, daugiau kaip 100 tūkstančių litų grynaisiais pinigais, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Siekiant užtikrinti galimos žalos atlyginimą, įtariamųjų turtui paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas už daugiau kaip 1 milijoną litų. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)