Patikrinimo metu įtarimų dėl galimo sukčiavimo sukėlė mikroautobuse rasti du elektroniniai kasos aparatai su vienodais fiskaliniais numeriais, iš kurių vienas buvo paslėptas po vairuotojo sėdyne. Kaip paaiškėjo įvertinus įmonės buhalterinius duomenis ir kasos aparatų įrašus, pastarasis buvo skirtas neapskaitytoms pajamoms fiksuoti, juo dažniausiai naudotasi vakarais ir savaitgaliais.

Kasos aparato dubleriu buvo „apskaityta“ didžioji dalis – apie 60 proc.- gautų pajamų, kurios nebuvo deklaruotos ir nesumokėti mokesčiai. Apgauti liko trys penktadaliai už paslaugą sumokėjusių keleivių, kurie nė neįtarė gavę kasos aparato „dvynio“ iš po sėdynės kvitą.

„Pirminiais duomenimis, per pusantrų metų į įmonės buhalterinę apskaitą iš viso galėjo būti neįtraukta per 120 tūkst. litų suma, gauta pervežus beveik 48 tūkst. keleivių. Mikroautobuse įrengti kasos aparatai su identiškais fiskaliniais numeriais papildomai buvo perduoti ekspertams įvertinti, jų išvados – įmonei nepalankios. Ekspertai rado kasos aparato plombavimo neatitikimų ir kitų pažeidimų“, - sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja V. Okuličienė, pabrėžusi, jog tokių atvejų šalyje, kai keleivius pervežanti įmonė „juodajai“ buhalterijai pridengti naudojo kasos aparatą – dublerį, dar nebuvo pasitaikę.

Praėjusiais metais vien Klaipėdos mieste patikrintos 58 keleivių pervežimo paslaugas maršrutiniais taksi ir taksi teikiančios įmonės bei apie 40 šia veikla užsiimančių gyventojų, patikrinimų metu nustatyta įvairių pažeidimų - nuo kasos aparatų kvitų neišdavimo bei grynųjų pinigų neatitikimo atvejų, kasos aparatų eksploatavimo ar kasos operacijų tvarkos pažeidimų iki neapskaityto atlyginimo „vokeliuose“ mokėjimo atvejų. Už nustatytus pažeidimus skirtos administracinės nuobaudos, po patikrinimų į biudžetą papildomai sumokėta apie 260 tūkst. Lt mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)