Numatoma, kad fondo investicijos sieks nuo 5 iki 10 mln. Lt, pinigai bus skirti elektrinių dviračių technologijų vystymui, prekinio ženklo kūrimui, apyvartiniam kapitalui ir pardavimų bei marketingo išlaidoms.

Iki šiol „Panther International” elektrinio dviračio technologijas vystė Vokietijoje, o gamybą vykdė Šiaulių įmonėje „Baltik Vairas”. Investicijų sutartis numato, kad elektrinio dviračio vystymo darbus nuo šiol vykdys „Baltic Bicycle Trade”.

„Vakarų Europos šalyse elektrinių dviračių paklausa pastaraisiais metais augo įspūdingais tempais. Mes esame įsitikinę, kad tokių dviračių rinka ir toliau augs itin sparčiai, ypač Vakarų Europoje. Mūsų investicijos į „Baltic Bicycle Trade” padės įmonei vystyti elektrinių dviračių technologijas ir leis tapti vienu iš pagrindinių rinkos žaidėjų su nuosavu prekiniu ženklu“, - sako Šarūnas Šiugža, „LitCapital” fondo steigėjas ir vadovaujantis partneris.

Sprendimas didesnį dėmesį skirti elektrinių dviračių gamybai atspindi Vakarų Europos rinkose jau kelis metus pastebimas tendencijas, kai elektrinių dviračių rinkos augimas yra daug spartesnis nei įprastinių dviračių rinkos plėtra.

„Prognozuojama, kad pasaulinė elektrinių dviračių rinka vidutiniškai augs 7,2 proc. per metus iki 2018 metų. Tuo tarpu Vakarų Europoje tikimasi dar spartesnio augimo, kur tikėtinas plėtros tempas tuo pačiu laikotarpiu gali siekti beveik 12 proc. per metus“, - teigia Michaelis Schminke, „Panther” įmonių grupės savininkas ir vadovas.

Iki 2013 metų „Baltic Bicycle Trade” pagrindinė veikla apėmė didmeninę ir mažmeninę dviračių prekybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)