„Kasdien gauname pranešimų apie gatvėse naujai atsivėrusias duobes. Per dieną registruojame ne mažiau kaip 8 eismo įvykius, kai duobėse sugadinamos automobilių padangos“, – komisijos nariams sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Jo teigimu, vairuotojai skambina pareigūnams, nes tik užpildžius deklaraciją apie eismo įvykį galima kreiptis į teismą ir bandyti išsiieškoti kompensaciją už patirtą žalą.

„Pasitaiko, kai vienas pareigūnas per dieną prie tos pačios duobės vyksta tris kartus. Tuomet trūksta kantrybė ir policininkas pats plytomis ar žvyru užpila duobę“, – apie graudžią kasdienybę pasakojo D. Česnauskas.

Jis pabrėžė, kad pavojus kyla ir gatvėse prakirstas padangas keičiantiems vairuotojams, kuriuos gali partrenkti kitų vairuotojų automobiliai.

Tačiau policijos aliarmo signalų Eismo komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius, rodos, nė nenorėjo girdėti.

„Važiuokite kaip išmanote, nes duobės nebus remontuojamos. Visi dabar lėčiau važinės arba pradės vaikščioti pėsčiomis“, – pareiškė V. Bansevičius, nuo kurio veido visą laiką nedingo plati šypsena.

Komisijos pirmininkas neslėpė, jog dėl apgailėtinos gatvių padėties kalčiausia Kauno miesto savivaldybės taryba, kuriai jis irgi priklauso.

„Reikia kreiptis į Dievulį, kad apšviestų protą tarybos nariams. Gaila, nežinome, kaip kreiptis, nes neturime jo elektroninio pašto adreso“, – ironizavo konservatorius V. Bancevičius.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis taip pat neturėjo paguodžiančių žinių.

„Situacija labai sudėtinga, gatvių duobių remontui neskirta nė lito“, – apmaudų faktą konstatavo A. Pakalniškis.

Žiemos metu atsivėrusias duobe šaltu asfaltu lopanti bendrovė „Kamesta“ šiuo metu dirba už dyką, nes savivaldybė neturi už ką jai mokėti.

„Laukiame pinigų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Mums žadėjo skirti 11-12 mln. litų. Bent 5 mln. litų norėtume skirti miesto duobių tvarkymui“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas. Likusios lėšos iš minėtos sumos būtų skirtos ištisiniam gatvių asfaltavimui.

Anot A. Pakalniškio, šie pinigai geriausiu atveju į savivaldybės sąskaitą atkeliaus balandžio mėnesį ir tik tada bus galima karštu asfaltu tvarkyti avarines duobes.