„Susisiekimo paslaugos“ perka didelės apimties remonto darbus. Iš viso ketinama remontuoti 40 švieslenčių, kurių dauguma kone kiekvieną žiemą būdavo išmontuojamos dėl vienokių ar kitokių gedimų.

Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad reikia keisti šimtus švieslenčių detalių. Daugiausiai nusidėvėjo akumuliatoriai, valdymo modeliai ir aušinimo detalės.

„Susisiekimo paslaugų“ generalinis Direktorius Gintas Bliuvas DELFI teigė tikintis, kad daugiau nei ketverius metus sostinėje niekaip neprigyjančios švieslentės po šio remonto pagaliau funkcionuos normaliai.

„Norime ir turime tą sistemą atgaivinti. (...) Visų pirma, prijungsime prie paprasto elektros tinklo. Antra, tai reiškia, kad mes jas atsiesime nuo troleibusų tinklo. Jos stovės ir ten, kur autobusai važiuoja. Ir trečia – mes norime, kad jos iš tikrųjų atliktų tą funkciją, kuriai jos ir buvo skirtos. Tam mes labai rimtai ruošiamės, ir tai veiks“, - įsitikinęs G. Bliuvas.

Paklaustas, dėl ko švieslentės taip nusidėvėjo, pašnekovas nurodė keletą priežasčių. Esą prie prastos įrangos būklės veikiausiai prisidėjo ir nesėkmingi bandymai jas pajungti prie troleibusų elektros tinklo.

„Viskas prisidėjo“, - konstatavo G. Bliuvas.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovas neslėpė apmaudo dėl to, kad keletą metų bandytą įrangą jau reikia remontuoti.

„Be abejo, galbūt apmaudu. Bet mūsų tikslas – padaryti, kad veiktų“, - nedaugžodžiavo G. Bliuvas.

Paklaustas, kas galėtų būti atsakingas už tokį įrangos nusidėvėjimą, pašnekovas teigė nemanantis, kad sostinės savivaldybės įsigyta įranga pati buvo prastos kokybės.

„Nemanau, kad prasta įranga. Mes ją tiesiog naudosime toliau. Ji, kiek aš žinau, tuo metu (kai buvo perkama – DELFI) net buvo pralenkusi laiką. Ji pilnai tinka tiems poreikiams ir mes ją pilnai išnaudosime“, - reziumavo G. Bliuvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)