Naujai bilieto rūšiai ketinama taikyti įprastines nuolaidas – lengvatą turintys keleiviai bilietą su 50 proc. nuolaida pirktų už 420 litų, o su 80 proc. nuolaida – už 168 litus.

Taip pat planuojama platinti metinį bilietą, skirtą tik darbo dienoms. Jo kaina siektų 750 litų.

Iki šiol ilgiausiai galiojantis bei brangiausias viešojo transporto bilietas Kaune – terminuotas 3 mėnesių bilietas. Jis be nuolaidos kainuoja 230 litų.

„Naujas bilietas labiausiai orientuotas į moksleivius ir studentus. Jiems perkant metinį bilietą bus pigiau – realiai reikės mokėti už 10 mėnesių, o važiuoti nemokamai bus galima visus metus. Tai bus patogiau ir tėvams – vaikai nepamirš kiekvieną mėnesį pasipildyti bilieto“, – argumentavo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dabar moksleiviškas ir studentiškas bilietas mėnesiui važiuoti visoms savaitės dienomis su nuolaida kainuoja beveik 17 litų. Įprastas mėnesinis bilietas be nuolaidos visoms dienomis kainuoja 84 litus.

„Aišku, tikėtis, kad metinis bilietas bus perkamas masiškai – nerealu“, – pripažino P. Keras, paklaustas, ar daug miesto gyventojų išgalės iškart už bilietą pakloti 840 litų.