Ženklų vairuotojai nepaiso

Kleboniškio gyventojus bet kuriuo metų laiku džiugina čia pat ošiantis miško parkas. Ši žiema sniegu nelepino, tad nenuostabu, kad pasirodžiusi baltoji miško paklotė savaitgalių dienomis sutraukia į parką daugybę žmonių - suaugusiųjų ir vaikų. Vieni tik vaikštinėja, kiti - slidinėja ar vežioja rogutėmis mažylius. Mat parke pėstiesiems ir dviratininkams gausu takų ir takelių. Apie tai byloja miško, turinčio parko statusą, pakraščiuose pastatyti ženklai, tačiau ne visi jų paiso.

Kauno m. VPK Eismo priežiūros patruliai kartu su Žaliakalnio policijos komisariato Viešosios policijos prevencijos poskyrio tyrėja Vaida Sibitiene ir miesto Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus Aplinkos kokybės kontrolės poskyrio vyresniuoju inspektoriumi Romualdu Medzevičiumi vieną šaltą savaitgalio vidudienį pasidomėjo, kaip poilsiaujama Kleboniškio miške, ar nekelia poilsiautojai pavojaus vieni kitiems ir gamtai.

Be slidininkų ir bėgiojančiųjų ristele bei šiaip vaikštinėjančiųjų ar vežiojančių rogutėmis vaikus, pareigūnai sutiko ir automobilių. Su vienu vos ne kaktomuša susidūrė parko pėsčiųjų take.

Pėstieji ir slidininkai piktinasi

Negana to, kad miške, o juolab parke bet kokių motorinių priemonių eismas draudžiamas, Kleboniškio gyventojas Darius Kubertavičius tempė prie savo automobilio pririštas rogutes, kuriose sėdėjo jo septintokas sūnus. D.Kubertavičius buvo labai nepatenkintas, kai jo pavojingą ir tiesiog nusikalstamą pramogą nutraukė policijos pareigūnai bei aplinkos kokybės kontrolės inspektorius. Maža to, jaunas tėvas stebėjosi, kad draudžiama važinėti automobiliu po mišką, ir nelabai domėjosi, ką jam norėjo paaiškinti reido dalyviai. Beje, tokiu būdu D.Kubertavičius miške pramogavo jau ne pirmą kartą.

Po mišką vaikštinėję žmonės skundėsi, kad automobiliais su prikabintomis rogutėmis pėsčiųjų takais važinėjantys “naujieji lietuviai” nepaiso pėsčiųjų pastabų, įžeidinėja ir net grasina susidorosią su nepatenkintaisiais. “Ką galvoja vaiko motina, išleisdama vyrą su sūnumi į tokią pavojingą pramogą? Juk vaikas ne tik išmetamosiomis automobilio dujomis kvėpuoja, bet ir netikėtoje situacijoje gali atsitrenkti į automobilį, medį ar dar kitaip susižaloti”, - stebėjosi vidutinio amžiaus Kleboniškio gyventoja.