Be kitų, tarp potencialiems pretendentams keliamų reikalavimų – aukštojo universitetinio technologijos mokslų studijų srities arba jam prilygintas išsilavinimas, ne mažesnė nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtis transporto srityje, taip pat anglų ir rusų kalbų mokėjimas.

Kandidatų į šį postą laukia testas žodžiu – pokalbis.

Prieš savaitę oficialiai paskelbtas konkursas, Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyriaus duomenimis, kol kas pretendentų dėmesio nesulaukė. Paraiškos bus priimamos dar savaitę – iki sausio 11 dienos.

Šiuo metu uostui laikinai vadovauja infrastruktūros ir plėtros direktorė Roma Mušeckienė, kuri pakeitė Seimo nario mandatą pasirinkusį Eugenijų Gentvilą. Direkcijos generalinio direktoriaus posto liberalsąjūdietis atsisakė praėjusių metų lapkričio viduryje.

„Klaipėda“ jau rašė, jog tarp galimų kandidatų į Uosto direkcijos vadovo pareigas neoficialiai minimos dviejų klaipėdiečių pavardės – tai buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius ir verslininkas, buvęs Susisiekimo ministerijos sekretorius Arvydas Vaitkus.

Ar rengiasi dalyvauti konkurse, pastarasis vakar kalbėjo aptakiai – esą laiko apmąstymams dar yra. Ne ką kalbesnis buvo ir V.Rinkevičius, lakoniškai atsakęs, jog dar neapsisprendė dėl savo ketinimų.