Vienkartinių bilietų pardavėjai pritrūko sostinės Žirmūnų rajone, rašė DELFI skaitytojas.

Vis tik, „Lietuvos spauda“ produktų grupės vadovas Nerijus Orvidas sakė, jog bilietų trūkumas kioskuose – tik vienkartinis atvejis.

„Tokio dalyko negali būti todėl, kad prekyba vienkartiniais popieriniais bilietais yra pratęsta ir kiek aš žinau, jų yra ir negali būti, kad jų trūktų, - sakė jis. - Galbūt kažkokio tai nominalo kažkuriame kioske galbūt ir nėra, tačiau Vilniuje bilietų tikrai yra ir jų prekyba nėra sustabdyta, tad mes tikrai jais prekiaujame ir tikrai galima įsigyti“.

Tai patvirtino ir „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintautas Bliuvas – jis sakė apie bilietų trūkumą negirdėjęs ir norintys jų įsigyti, gali tai padaryti.

N. Orvidas nurodė, jog vienkartiniai transporto bilietai laikomi prioritetine preke kioskuose. „Mūsų kioskai Vilniuje yra aprūpinami (bilietais – DELFI) po du tris kartus per savaitę. Tai yra viena iš tų prioritetinių prekių, kurių papildymas vyksta pastoviai. Jeigu kažkur kažkas pasibaigė, padarome užsakymą „Susisiekimo paslaugos“, gauname ir tiekiame į tinklą“, - teigė N. Orvidas.

Apie tai, jog viename iš sostinės centre esančių „Lietuvos spaudos“ kioskų vienkartinių bilietų nebuvo kiek anksčiau - tarpušvenčiu, DELFI pranešė ir kita skaitytoja, o šįryt DELFI gavo dar vieną laišką, kad iš ryto neveikė elektroninio bilieto, t.y. "Vilniečio kortelės" papildymo sistema spaudos kioskuose.

Sistema neveikė

Savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" direktorius G. Bliuvas teigė, kad nepatogumų kilo perkraunant sistemas - tą esą buvo būtina padaryti dėl besikeičiančių bilietų kainų.

Nuo sausio 1-osios atpigo vienkartiniai elektroniniai bilietai: 30 minučių nuo pažymėjimo galiojantis bilietas kainuos 2,2 lito (anksčiau jis kainavo 2,5 lito), 60 minučių - 3,2 lito (anksčiau - 3,5 lito). Jie atpiginti dėl nuo 21 iki 9 proc. sumažėjusio PVM.

"Sistema jau veikia. Buvo profilaktiniai darbai, nes PVM keitėsi, kainos keitėsi. Visa sistema buvo atjungta, perkrauta", - aiškino jis.

"Lietuvos spauda" elektroninių produktų grupės vadovas N. Orvidas BNS sakė, kad gedimai trečiadienio rytą buvo užfiksuoti keliolikoje kioskų. Jo teigimu, bilietų platinimo "terminalai užstrigo iš vidaus", tad gedimų priežastis turėtų aiškinti "Susisiekimo paslaugos".

Vilniuje rugpjūtį įvedant elektroninius kartinius bilietus, sistema kurį laiką taip pat neveikė sklandžiai.

Iš viso Vilniuje yra apie 115 bilietus platinančių "Lietuvos spaudos" ir 35 "Vaskotos" kioskai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)