Savivaldybės bendrovė "Kauno autobusai" pirks dar 5 tokius pat autobusus, kad būtų išnaudota visa 10 mln. eurų (34,528 mln. litų) paskola, kurią suteikė Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Gavusi 10 mln. eurų paskolą 50 autobusų pirkti, bendrovė "Kauno autobusai" už juos sumokėjo tik apie 8,8 mln. eurų. Beveik 1,2 mln. eurų liko nepanaudoti. Teigiama, jog įmonei naudingiau panaudoti visą paskolos sumą ir įsigyti daugiau autobusų. "Kauno autobusai" skolą turės grąžinti per 10 metų.

Nauji autobusai Kauną pasiekė praėjusių metų lapkritį. Šiuo metu miesto gatvėmis jau važinėja 40 naujų žemagrindžių. Visi 55 autobusai Kauno autobusų parką turėtų papildyti iki šių metų balandžio.

"Kauno autobusų" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis Eltai sakė, kad bendrovė kol kas nepajuto ryškaus keleivių pagausėjimo, bet jo tikimasi ketvirtadaliu atnaujinus autobusų parką, kurį sudaro per 200 autobusų.

Iki naujų autobusų įsigijimo, vidutinis Kauno vietinio susisiekimo autobusų tarnavimo laikas buvo 16 metų, dabar seniausieji ir labiausiai susidėvėję "Ikarus" markės autobusai yra nurašomi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją