Rekonstrukcijos metu buvo išardyta senoji kelio danga. Toliau sekė požeminių tinklų ir lietaus nuotekų sistemos atnaujinimas.

Rekonstrukcijos metu atnaujintas gatvės pagrindas ir paklota temperatūrų pokyčiams atspari modifikuoto bitumo danga, o ties posūkiu į Vydūno al. Parodos gatvė išplatėjo iki 17 metrų.

Parodos gatvė prieš rekonstrukciją

Viešojo transporto eismas Parodos gatve jau atnaujintas prieš kurį laiką. Visgi atidarius eismą darbai Parodos gatvėje nesibaigs - bus klojami šaligatviai, įrengiami šaligatvių bortai ir nauji gatvės apšvietimo stulpai. Kitais metais prasidės antras rekonstrukcijos etapas.

Bendrovė „Autrolis” yra parengusi Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą, kurio metu Parodos g. bus nutiestas troleibusų tinklas.

Specialistų vertinimu, A. Baranausko g. yra siaura ir troleibusų eismui netinka, tad naujoji troleibusų linija iš Vydūno al. bus nukreipta į Savanorių pr. Darbus planuojama pradėti kitų metų pradžioje.

Eismas Parodos gatve atidaromas sekmadienį 18 val. Transporto eismą įkalnės apačioje reguliuos šviesoforai, o K. Petrausko g. ir Vydūno al. sankryža važiuojantys vairuotojai turės dėmesingai stebėti ženklus.

Šioje sankryžoje pirmenybė bus teikiama iš Vydūno alėjos į Parodos gatvę sukančiam transportui. K. Petrausko gatvėje, ties sankryža, laikinai bus įrengtas kelio ženklas „STOP“ ir tiesiai važiuojantys automobiliai turės praleisti iš Vydūno alėjos atvažiuojantį transportą.

„K. Petrausko gatve važiuojantiems vairuotojams kol kas bus sudėtinga patekti į Parodos gatvę, todėl važiuojantiems šia trasa vairuotojams rekomenduojame šiek tiek susilaikyti ir dar maždaug savaitę rinktis kitą maršrutą. Sankryžoje įjungus šviesoforus, kelio ženklas „STOP“ bus nuimtas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)