Naujoji zona galios šešiose automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose Ašigalio g. 1 ir 32, Islandijos pl. 201 ir 203, Partizanų g. 79, Pramonės pr. 61 ir Taikos pr. 81B.

"Gyventojams automobilių statymas aikštelėse taps prieinamesnis, jie turės galimybę automobilius saugiai laikyti tam skirtose aikštelėse, o ne vaikų žaidimų aikštelėse, ant šaligatvių, žalios vejos ar kitose draudžiamose vietose greta daugiabučių namų. Tokiu būdu sprendžiamos opios automobilių stovėjimo vietų trūkumo problemos daugiabučių namų mikrorajonuose", - teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šiuo metu Kaune yra 3783 apmokestintų automobilių statymo vietų, o minėtose aikštelėse - dar beveik 2700.

Šiuo metu mieste yra penkios automobilių statymo zonos - geltonoji, raudonoji, mėlynoji, žalioji ir baltoji. Rinkliavos tarifas priklausomai nuo zonos yra: už valandą stovėjimo geltonojoje zonoje - 4 litai, raudonojoje - 3 litai, mėlynojoje - 2 litai, o žaliojoje - 1 litas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)