"Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos vadovas Giedrius Karsokas tvirtino, kad šiuo metu vidaus bei Estijos ir Latvijos rinkų paklausa visiškai patenkinama, tačiau nesakė, kiek laiko turimos produkcijos užtektų, nes, anot jo, kol kas padėtis nėra rimta, rašo "Verslo žinios".

Nuo šių metų Lietuva yra sukaupusi 56 dienoms reikalingas naftos produktų atsargas. 50 proc. šių atsargų kaupiama valstybės biudžeto lėšomis, kita dalis - naftos produktus gaminančių ir importuojančių įmonių lėšomis.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas sakė, kad mažmenininkų turimų degalų gali užtekti ir dviem savaitėms, tačiau tai priklauso nuo kiekvieno pardavėjo atskirai.

Bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas teigė, kad paprastai didesnį degalų kiekį bendrovė perka tik jiems brangstant ar prognozuojant kainų šuolį: "Pastaruoju metu degalų kaina buvo gana stabili, tad didelių kiekių nepirkome".

M.Palijanskas mano, kad jei kiltų vietos produkcijos tiekimo problemų, degalų pardavėjai galėtų jų įsivežti iš Rusijos.

"Tačiau žiemos laikotarpiu kiltų kokybės problema, nes degalai iš Rytų neatitinka visų reikalavimų. Be to, įsivežti degalų taip pat nebūtų galima tik panorėjus - užtruktų derybos, atvežimas", - pabrėžė jis.

Anot asociacijos vadovo, būtų galima atsivežti degalų ir iš Skandinavijos, tačiau jie būtų brangesni.

"Degalų tikrai nepritrūksime, nes jų atsivežti galima ir iš Rytų, ir iš Skandinavijos. Kitas dalykas - jų kaina. Greičiausiai ji būtų didesnė, ypač jei degalų įsivežti reiktų skubiai", - svarstė R.Steikūnas.

Pasak jo, tokia padėtis nebūtų naudinga ir patiems degalų mažmenininkams, nes jie taip pat iš dalies turėtų kompensuoti brangimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją