Švedijos žiniasklaida, skelbdama tokią informaciją, remiasi srities specialisto Richardo Björnelidino tinklaraščiu, informuoja Iltatlehti.fi.

Pirmadienį buvo patikslinta, kad SAS mažins pensijas ir atlyginimus bei atleis 800 darbuotojų. Taip kompanija kasmet sieks išlaidas sumažinti 3 mlrd. kronų (1,2 mlrd. litų), informuoja AP.

Jeigu kompanijai pavyks dėl tokių apkarpymų susitarti su profsąjungomis, SAS gaus 3,5 mlrd. kronų iš Švedijos, Norvegijos ir Danijos vyriausybių, taip pat didelių bankų. SAS nori persvarstyti darbuotojų įdarbinimo sąlygas ir jų pensijų schemas.

SAS taip pat ketina gauti maždaug 3 mlrd. Kronų, pardavusi regioninę aviakompaniją "Wideroe", antžeminių paslaugų teikimą ir kitą turtą.

SAS veiklai pakenkė dėl pasaulinio nuosmukio sumažėjusi paklausa, didelės išlaidos ir pigių skrydžių bendrovių konkurencija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)