Planuojama, kad vairuotojais dirbantys užsieniečiai norėdami važinėti Rusijos keliais turės išsilaikyti rusišką vairavimo egzaminą ir gauti rusišką leidimą vairuoti transporto priemones.

Kol kas kalbama apie vietinėje rinkoje dirbančius užsienio vairuotojus, kuriuos samdo vietinės bendrovės. Policijos duomenimis, dažniausiai tai būna maža įmonė, kuriai nelabai rūpi, kas vairuos jų transporto priemonę ir priima įvairių tautybių vairuotojus.

Rusai teigia, kad jų keliuose į daugybę eismo įvykių papuola autobusai, mikroautobusai ir sunkvežimiai, kuriuos vairuoja ne rusišką vairuotojo pažymėjimą turintys asmenys. Taip pat rusai teigia, kad tokiu atveju surasti juridinį asmenį, kuris būtų atsakingas už pervežimą dažniausiai būna sudėtinga. Kai kurie įvykiai baigiasi teismais, nes ikiteisminėje stadijoje sureguliuoti padarytos žalos atlyginimą būna sudėtinga.

Siūloma, kad užsienio vairuotojai išsilaikytų specialų atestatą, su kuriuo turėtų teisę važinėti Rusijos keliais, priešingu atveju jų teisės būtų laikomos negaliojančiomis. Tokie reikalavimai galiotų tik profesionaliems vairuotojams.


Rusai pateikė pavyzdžių, kad kai kuriose Europos šalyse tokie reikalavimai taip pat yra. Norint įsidarbinti vietinėje rinkoje reikia gauti specialius atestatus. Belieka tikėtis, kad Rusija šio reikalavimo netaikys užsienyje registruotų transporto priemonių vairuotojams.