Naujausias rekordas yra tai, kad spalio 17 dieną prie Klaipėdos jūrų krovos kompanijos “Bega” naudojamos krantinės prisišvartavo iki šiol didžiausios talpos į Klaipėdos uostą atplaukęs sausakrūvis laivas „Venus Horizon“. Tai yra “Post Panamax” tipo krovininis laivas.

235 metrų ilgio ir 38 metrų pločio laivo dedveitas 95 755 tonos. Jis 105 tonomis didesnis negu iki tol uoste lankęsis tos pačios klasės didžiausias sausakrūvis laivas „Venus Heritage“ į kurį Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO pakrovė 74,3 tūkst. tonų trąšų. Tačiau tai nebuvo rekordas. Iki tol daugiausiai trąšų kiekį - 77,8 tūkst. tonų išgabeno graikų laivas „Aghios Makarios“. Jis buvo trumpesnis (228,6 metrų) nei „Venus Horizon“ ir „Venus Heritage“, bet platesnis (43 metrų).

“Begoje” iš didžiausio sausakrūvio laivo iškrauti sojos rupiniai.

“Kol kas prie 69 krantinės neturime pakankamo gylio, todėl didžiausias sausakrūvis laivas atplaukė ne iki galo pakrautas. Tai yra Klaipėdos uosto minusas, nes varinėti ne iki galo pakrautą laivą mūsų partneriams kainuoja brangiau”, - tikino “Begos” vadovas Aloyzas Kuzmarskis.

Išgilinus Klaipėdos uosto pietinės dalies laivybos kanalą iki 14,5 metrų, ir jei dar pavyktų greitai pasiekti didesnius gylius prie krantinių, didelių laivų dar padaugės. Galima tikėtis ne tik naujų rekordinių sausakrūvių, bet ir konteinervežių.

Be didžiausio sausakrūvio laivo šiemet sausį Klaipėdos uoste lankėsi ir didžiausios talpos konteinervežis – 5762 TEU “MSC Krystal”.

Liepą į jūrų keltus ir iš jų krauta daugiausiai per mėnesį ratinių krovinių – 25404 vienetai.