Vilniaus AVMI specialistai Valčiūnų kaimo Draugystės gatvėje pastebėjo vilkiką, į kurio baką buvo pilamas kuras. Pradėjus operatyvų patikrinimą, šalia vilkiko stovinčiame jūriniame konteineryje rastos keturios tūkstančio litrų talpos talpyklos, 4 trisdešimties litrų talpos kanistrai ir 200 litrų talpos statinė su dyzeliniu kuru. Talpyklose rasta 3120 litrų dyzelinio kuro, jos nebuvo registruotos Vilniaus AVMI. Nustatyta, kad dyzelinis kuras priklauso individualiai įmonei, kurios veikla - tarptautinis krovinių gabenimas keliais.

Vilniaus AVMI, bendradarbiaudama su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais, operatyvaus patikrinimo metu panašų atvejį nustatė ir sostinėje: Svirno g. pastate rado penkias tūkstančio litrų talpos talpyklas ir kuro pilstymo įrangą. Nustatyta, kad talpyklose buvo laikomas dyzelinis kuras, iš viso 1500 litrų. Talpyklos ir kuro skaitiklis nebuvo registruoti Vilniaus AVMI. Patalpose buvęs asmuo negalėjo pateikti kuro įsigijimo dokumentų, tačiau paaiškino, kad kuras priklauso jam ir yra įsigytas iš vilkikų vairuotojų.

Bendro Vilniaus AVMI ir Vyriausiojo policijos komisariato 4–ojo policijos komisariato pareigūnų operatyvaus patikrinimo metu Kojalavičiaus g. metaliniame garaže rastos plastikinės ir metalinės talpyklos, kuriose buvo laikoma 1800 litrų dyzelino. Teritorijos savininkas privatus asmuo talpyklų Vilniaus AVMI neregistravo ir kuro įsigijimo dokumentų nepateikė.

Visų patikrinimų metu paimti kuro mėginiai perduoti muitinės laboratorijai. Pažeidėjams gresia administracinės baudos iki 20 tūkstančių litų ir akcizo mokesčiai.

Mokesčių administratorius pažymi, kad transporto priemonių kuro bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, jeigu degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. Be to, kuro asmeninėms reikmėms įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą Mokesčių inspekcijoje, tvarkyti kuro apskaitą ir turėti jo įsigijimo dokumentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)