Esą jei viešojo pirkimo procedūros vyks sklandžiai, netrukus Vilniuje atsiras naujų automatų, kurie priims debetines mokėjimo bei vilniečio korteles, suteiks galimybę atsiskaityti ne prieš pasinaudojant paslauga, o tai jau padarius, eis atsiskaityti mobiliuoju telefonu be papildomų priemonių - lipdukų, kaip yra dabar, rašo "Vilniaus diena".

"Nuo senųjų tie automatai skirsis tuo, kad bus saugesni, apsaugoti nuo vandalų ir bandymų pasipelnyti juos užkišant, taip pat bus įjungti į bendrą sistemą, kuri akimirksniu praneš apie gedimą. Planuojame, kad bus sudaryta galimybė atsiskaityti ir vilniečio kortele, kad mokėti reikės tik išvažiuojant, o ne statant automobilį. Kol kas galimybės atsiskaityti popieriniais pinigais nenumatoma, nes sumos nedidelės. Tačiau brangiausiose stovėjimo zonose numatyta leisti atsiskaityti ir debetinėmis kortelėmis. Taip pat patobulinsime sistemą, kad būtų galima susimokėti trumpąja žinute ir neturint lipduko, kaip yra Taline", - pasakojo "Susisiekimo paslaugų" vadovas.

Anot jo, šiuo metu vertinama naujų stovėjimo automatų konkurso dalyvių kvalifikacija, nagrinėjami patys pasiūlymai, lyginamos kainos.

Tad jei viešojo pirkimo procedūros neįstrigs teismuose, naujovių esą galima sulaukti 2013-ųjų pavasarį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)