Mažą orlaivio salono krepšį (42 x 32 x 25 cm) „Wizzair“ klientai galės įsinešti nemokamai. „Šį reikalavimą paprastai tenkintų mokyklinė kuprinė arba nešiojamojo kompiuterio krepšys, telpantis po jūsų sėdyne“, - teigiama pranešime.

Didelis orlaivio salono krepšys (iki 56 x 45 x 25 cm) klientui kainuos 35 Lt. „Tačiau jūsų didelis orlaivio salono krepšys turi lengvai tilpti į viršutinį salono bagažo skyrių“, - pridedama.

Apie naują bagažo salone tvarką „Wizzair“ informavo savo klientus ir el. paštu. „Oro linijos, įskaitant „Wizzair“ pastaraisiais metais patiria perkrauto orlaivio salono problemą dėl per didelio bagažo skaičiaus, atsinešamo į saloną. Tai lemia ne tik nemalonią patirtį orlaivio salone, bet žymiai uždelsia įlaipinimą ir sukelia nepatogumų visiems keleiviams“, - teisinamasi išsiųstoje informacijoje.

Oro bendrovės klientus pasiekusiame el. pašte teigiama, kad nauja dviejų bagažų tipų sistema išbandoma jau nuo šių metų rugpjūčio mėnesio pradžios. „Jei bandymas duos teigiamų rezultatų „Wizzair“ pradės taikyti šią tvarką visiems skrydžiams nuo 2012 m. spalio 24 d.”, - įspėja įmonė.

„airBaltic“ vertins mokamo rankinio bagažo prasmingumą

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ informuoja, jog atidžiai seks „Wizzair“ sprendimo pasekmes ir vertins, ar prasminga, ar ne, pristatyti panašų mokestį didesnių gabaritų rankiniam bagažui.

Atkreiptinas dėmesys, jog šiuo metu oro bendrovės lėktuvuose rankinis bagažas nėra apmokestinamas. Be to, jei keleivis įsigis bilietą, kai panašus mokestis nėra taikomas, tačiau iki skrydžio jis bus įvestas, už rankinį bagažą papildomai mokėti nereikės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)