Sistema bus įdiegta lapkritį

Rugpjūčio pradžioje informacinės kampanijos apie naująjį elektroninį Vilniaus miesto viešojo transporto bilietą metu buvo informuojama, kad rudenį jį bus galima pasipildyti ir internetu. Vis dėlto, prasidėjus spaliui pačiam bilieto savininkui jo papildyti dar negalima.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus Ginto Bliuvo teigimu, internetu elektroninius viešojo transporto bilietus gyventojai galės pasipildyti nuo lapkričio mėnesio. Sistema, pasak jo, šiuo metu dar diegiama.

„Papildymą internetu pristatysime lapkritį. Spalį, kaip ir planavome, sistema bus galutinai suprogramuota, toliau vyks visapusiai sistemos bandymai ir lapkričio antroje pusėje ketiname jau suteikti galimybę pildyti Vilniečio korteles internetu. Vis dėlto, tokiai sistemai paruošti nepakanka tik sukurti interneto svetainę: turėjome įvykdyti viešuosius pirkimus sąsajoms su bankais, su kuriais šiuo metu jau pasirašomos sutartys, be to, turime būti tikri, kad atsiskaitymai bus saugūs, o pats papildymas veiks sklandžiai“, - kalbėjo jis.

G. Bliuvas patikino, kad bilietų savininkai iš tiesų laukia tokios galimybės: „Papildymo internetu paslauga yra labai laukiama, todėl darysime viską, kad ji būtų pristatyta kaip įmanoma greičiau“.

Bilietus bus galima papildyti ir „Maxima“ prekybos centruose

Gintas Bliuvas
Elektroninius bilietus internetu bus galima papildyti prisiregistravus prie specialios sistemos. „Bilietą papildyti internetu galės keleiviai, prisiregistravę prie sistemos, pasirinkę paslaugą ją apmokės iš savo banko sąskaitos – viskas veiks analogišku principu, kaip veikia interneto parduotuvės. Be to, keleiviai galės patikrinti kortelėje esančių pinigų ir bilietų likutį, matyti savo kelionių istoriją“, - paaiškino G. Bliuvas.

Planuojama, kad nuo lapkričio mėnesio Vilniečio korteles bus galima papildyti dar 100 papildomų vietų. „Konkurse dalyvavo vienas didžiųjų prekybos centrų ir dar viena platų klientų aptarnavimo tinklą turinti įmonė, su kuriais šiuo metu pasirašomos sutartys“, - sakė jis.

DELFI žiniomis, kortelę kitą mėnesį bus galima nusipirkti ir pildyti „Maxima“ prekybos centruose. Tą patvirtino ir prekybos tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė. „Tokių planų turime, planuojame, kad nuo lapkričio pradžios ši paslauga startuos keliose mūsų didžiausiose parduotuvėse“, - sakė ji.

Šiuo metu Vilniečio korteles turi apie 170 tūkst. keleivių mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)