Naująją laivybos liniją įsteigusi LBS iš pradžių numatė tik vieną kassavaitinį reisą į Gdynę, į kurią 250 keleivinių vietų turintis keltas "Kaunas" plauks sekmadieniais, trečiadienį rašo dienraštis "Klaipėda".

Jeigu naujoji kryptis sudomins krovinių siuntėjus ir keleivius, gali būti, kad eismas šioje linijoje ilgainiui taps intensyvesnis.

Derybas dėl laivybos linijos steigimo Lietuvos ir Lenkijos transporto ministerijos vedė jau seniai, kol idėją ėmėsi įgyvendinti DFDS, kuriems priklauso Lietuvos keltų laivynas.

Lenkija siūlė du reisus į Svinouscės uostą, tačiau linijos šeimininkai pasirinko Gdynę. Juolab kad ten jau veikia DFDS struktūra.

LBS per devynis 2004 metų mėnesius uždirbo 13,87 mln. litų grynojo konsoliduoto pelno - 3 kartus daugiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu. Bendrovė per 2004-uosius tikėjosi uždirbti 11-14 mln. litų grynojo pelno bei pasiekti iki 200 mln. litų apyvartą.

Įstatinis LBS kapitalas yra 332,547 mln. litų. Kontrolinis 91,09 proc. akcijų paketas priklauso DFDS.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją