„Ryanair“ paprašė mažiausiai šešių kitų oro linijų pasiūlyti alternatyvas kai kuriems „Aer Lingus“ maršrutams. Taip tikimasi sudaryti palankias sąlygas „Ryanair“ perimti savo aršiausią varžovą už 850 mln. dolerių (2,336 mlrd. Lt).

„Ryanair“, kuriam šiuo metu priklauso 30 proc. „Aer Lingus“ akcijų, gali sulaukti pasipriešinimo sandoriui iš pačios Europos Komisijos dėl galimo akivaizdaus konkurencijos rinkoje sumažėjimo.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paprašė konkurentų apsvarstyti galimybę sudaryti didesnę konkurenciją skrydžiams iš ir į Dubliną, kur lyderių pozicijas užima būtent „Ryanair“ ir „Aer Lingus“. Tačiau šešios skrydžių bendrovės šiuo pasiūlymu susidomėjo menkai arba jį tiesiog ignoravo, skelbia „The Financial Times“.

„Ryanair“ su minėtuoju siūlymu kreipėsi į „Air France-KLM“, „easyJet“, „Etihad Airways“, „Flybe“, „International Airlines Group“ ir „Virgin Atlantic“.

Dėl „Ryanair“ planų sprendimą priimti turi ir Europos Komisija. Tai jau trečiasis Airijos pigių skrydžių bandymas perimti „Aer Lingus“ į savo rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)