DELFI jau rašė, kaip sostinės gyventojai pasijautė apgauti, kai per anksti savo senąjį elektroninį bilietą iškeitė į naująją „Vilniečio kortelę“. Nors gyventojai mėnesiniu bilietu galėjo naudotis dar visą rugpjūtį, į naują kortelę jis nebuvo perkeltas.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad gyventojams, turintiems senojo pavyzdžio elektroninį bilietą, buvo pranešta, kad jį keistis rekomenduojama nuo rugsėjo pradžios. Tačiau informacijos negavusiems ir suskubusiems pasikeisti bilietą viešojo transporto keleiviams nuostoliai už dingusį bilietą nebus kompensuojami.

„Keleivių, per anksti pasikeitusių elektroninio bilieto kortelę, prašoma kartu vežiotis senos kortelės pildymo kvitą, taip pat kvitą, kurį gavo keisdami korteles. Tokie keleiviai baudžiami nebus. Kaip ir minėjome, keleivių kontrolė šiuo metu moko gyventojus, kaip naudotis naujosiomis kortelėmis, atsako į keleivių klausimus, o baudžiami tik tie keleiviai, kurie neturi jokio bilieto“, - tikino SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

30 dienų bilietas pinigų nenusukinės

Gyventojai baiminasi, kad nebelikus mėnesinių bilietų, o juos pakeitus 30 dienų elektroniniais bilietais, bus sudėtinga sekti, kada vėl reikia pirkti naują bilietą, o tai padarius per anksti, vėl bus prarasti pinigai.

Tačiau G. Bliuvas aiškino, kad nesusipratimų su per anksti papildytu mėnesiniu bilietu nebus.

„Kalbant apie 30 dienų bilietus, klientas kortelėje gali turėti du 30 dienų bilietus: vieną aktyvų, kitą – neaktyvintą. Aktyvinus vieną bilietą (bet kurį), jis galios nustatytą laiką, - teigė pašnekovas. - Bilieto galiojimo metu naujas bilietas nebus nuskaitomas: palietus kortele komposterį, ekrane bus rodoma informacija apie aktyvinto bilieto galiojimą, taip pat bilietų ir pinigų likutis“.

DELFI primena, kad nauja elektroninio bilieto sistema sostinėje pradėjo veikti nuo rugpjūčio 15 d. “Vilniečio kortelę“ įsigyti prekybos vietose galima už 4 litus. Senasis elektroninis bilietas į naują keičiamas nemokamai.

Iki šių metų pabaigos keleiviai dar gali naudotis popieriniais seno pavyzdžio bilietais. Neturint „Vilniečio kortelės“ bilietus galima nusipirkti iš autobuso ar troleibuso vairuotojo. Bilieto kaina be nuolaidos – 3,5 lito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)