„Gautas rimtas skundas dėl kainų nustatymo bei konkurencijos ribojimo. Jau kreipėmės į savivaldybę, kad pateiktų informaciją, susijusią su sprendimų priėmimu. Iš tikrųjų savivaldybės taryba, pagal Kelių transporto kodeksą, ne tik gali, bet ir turi nustatyti kainas. Ar tai padarė nepažeisdama įstatymų, tikrinsime“, – pasakojo Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje, vyresnioji specialistė Gedmantė Eimontienė.

Jos teigimu, bilietų kainos turi būti nustatytos atsižvelgiant į vežėjų pateiktas transporto sąnaudas, pajamas, įsipareigojimus ir panašiai. Kada bus pateikti atsakymai, kol kas neaišku. Tačiau preliminariai viskas turi užtrukti apie vieną mėnesį, pranešė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Konkurencijos tarnyba taip pat atlieka tyrimą siekiant išsiaiškinti, ar savivaldybės sprendimai, uždraudžiantys maršrutiniams taksi dirbti sostinės centre, neprasilenkia su konkurencijos įstatymais.

Kaip teigia Konkurencijos taryba, pagal Kelių transporto kodekso įstatymą, savivaldybei tenka funkcija organizuoti keleivių vežimą vietiniais reguliaraus susisiekimo maršrutais.

„Įstatyme numatyta, kad maršrutinis taksi patenka į vietinius reguliaraus susisiekimo maršrutus. Tad bet kurio atveju savivaldybės priimtus sprendimus, vienokius ar kitokius, maršrutinio taksi įmonės privalo priimti pagal įstatymą“, - teigė Viešojo administravimo subjektų veiklos skyriaus vedėja Jurgita Ratkevičiūtė.

Reaguodami į elektroninio bilieto sistemos trikdžius bei viešojo transporto bilietų pabrangimą, penktadienį vilniečiai protestavo miesto centre. Vartotojų teisių gynėjai teigia, kad vartotojai, patyrę turtinę žalą dėl įdiegtos naujos viešojo transporto bilietų sistemos, tiek individualiai, tiek kolektyviai su rašytine pretenzija turi teisę kreiptis į vežėją, tai yra į uždarąją akcinę bendrovę „Vilniaus viešasis transportas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)