Iš viso Vilniuje yra apie 115 bilietus turinčių platinti "Lietuvos spaudos" ir 35 "Vaskotos" kioskai. Juose senieji elektroniniai bilietai turėtų būti keičiami naujomis Vilniečio kortelėmis.

Pasak "Lietuvos spaudos" elektroninių produktų grupės vadovo Nerijaus Orvido, penktadienio naktį pagal naują savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" pateiktą programinės įrangos versiją vykdyti kioskų sistemų atnaujinimai, tačiau ne visur tai pavyko padaryti automatiškai.

"Kortelių terminalai dar nėra iki galo atsinaujinę, sėkmingus pardavimus vykdo apie 20 taškų", - BNS sakė N.Orvidas.

Savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" direktorius Gintas Bliuvas BNS penktadienį sakė, kad nuo trečiadienio turėjusią veikti sistemą visiškai sutvarkyti tikimasi penktadienį.

"Tikimės, kad šiandien sistema jau veiks. Tikrai nenorime pasakyti, kad tokio lygio sistemoje nebus pavienių sutrikimų - ir paprastas kompiuteris stringa, tačiau iš principo sistema yra paleista", - aiškino G.Bliuvas.

Jis taip pat dėstė, kad į pagalbą gyventojams siunčiami kontrolieriai - jie autobusuose ir troleibusuose rodys keleiviams, kaip naudotis naujais bilietais.

Gintaras Bliuvas
"Kontrolieriai mūsų nuo šiandien bus paskirstyti po transporto priemones tam, kad padėtų žmonėms naudotis kortele. Galbūt jaunesnio amžiaus žmonėms yra aiškiau, vyresniems mes padėsime", - teigė G.Bliuvas.

Jo teigimu, finansinių nuostolių dėl stringančios sistemos "Susisiekimo paslaugos" nuostolių nepatiria.

Siūlo valdžiai persėsti į viešąjį transportą

DELFI pabendravus su viešojo transporto keleiviais Vilniaus centre esančiose stotelėse buvo galima įsitikinti, kad gyventojai vis dar jaučia informacijos apie naują viešojo transporto bilietų sistemą trūkumą.

Sostinės gyventoja Giedrė teigė „Vilniečio kortelės“ dar neturinti: ji naudojasi mėnesiniu bilietu ir kortele pasirūpins rugsėjo pradžioje. „Man sakė, kad jį pasikeisti galiu nuo kito mėnesio pradžios, taip ir darysiu. Ir toliau planuoju važinėti mėnesiniu bilietu.“

Moteris nesmerkė nesklandumų, atsiradusių diegiant naują sistemą: „Aišku, kad pradžioje visko gali būti. Tačiau pagyvenę moteriškės man skundėsi, kad joms bus sunku. Jos nesupranta, kaip atžymėti reikės, kokia kaina reikės mokėti, kada baigsis laikas. Tikriausiai jos turės jį sekti. Pagyvenusiems žmonėms tikrai bus sunku“.

Vilnietis Vytautas tikino, kad iki šiol važinėjo atsižymėdamas vienkartinius bilietus, tačiau didelės atsargos neužsipirko (seno pavyzdžio popieriniai bilietai galioja iki šių metų pabaigos – DELFI).

„Ateity reikės pirkti nuolatinį. Nesuprantu prasmės tų elektroninių bilietėlių. Nesąmonės kažkokios, pabrangino... Anksčiau su vienu bilietu buvo galima kiek nori važiuoti, dabar žmonės mokės dvigubai daugiau, kad nuvažiuotų iki paskutinės stotelės. Kad pati valdžia važinėtų su viešuoju transportu, tai gal suprastų. Dabar su automobiliais nuosavais važinėja ir nesupranta“, - piktinosi sostinės gyventojas.

Vilnietė Giedra sakėsi, kad dėl sutrikusios bilietų platinimo sistemos kol kas jokių sunkumų nepatyrė: „Važinėju nuolatiniu. Dauguma pažįstamų ir su nuolatiniais. Girdėjau, kad sistema neveikia, bet pati spaudos kioskuose neklausinėjau. Vis tiek kažkur, tikriausiai, veikia ji.“

Tačiau troleibuso sostinės centre laukianti Vladislava sakė besijaučianti apgauta. Jos teigimu, nauja elektroninio bilieto sistema jai atrodo sudėtingesnė. „Be to, vieną dieną mums, kas važinėja su nuolatiniu, nusuks. Mėnesiai būna ir 31 dienų, o nauji bilietai tik 30-čiai dienų“, - skundėsi keleivė.

Iki metų pabaigos senąsias e. bilieto korteles į Vilniečio korteles keleiviai galės pasikeisti nemokamai, taip pat iki sausio pirmosios galima važiuoti su iš anksto įsigytais vienkartiniais bilietais. Įsigiję bilietą rugpjūčiui, keleiviai juo gali naudotis įprasta tvarka iki rugpjūčio 31 dienos, o senąją kortelę į naująją pasikeisti rugsėjo pirmosiomis dienomis.

Įvedus naują elektroninio bilieto sistemą vienkartinius bilietus pakeitė 30 ir 60 minučių elektroniniai bilietai, kuriuos pažymėję keleiviai gali persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą, nežymėdami naujo bilieto.

Mėnesio bilietus pakeitė 30 dienų bilietai, kurie galioja 30 kalendorinių dienų pirmą kartą jį pažymėjus.

Visi naujieji bilietai nuo šiol bus skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)