Penktadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre surengtoje iškilmingoje Lietuvos jūros ir transporto verslo "Anatolijaus" prizų įteikimo ceremonijoje apdovanoti asmenys ir bendrovės, savo veikloje pasiekę didžiausių aukštumų, daugiausiai prisidėję prie jūros tranzito verslo, sudarančio mūsų šalies ekonomikos pagrindą. Laureatai buvo renkami pagal 10 nominacijų iš visų Lietuvos transporto sričių.

Pagrindinį "Anatolijus-2004" prizą nominacijoje "Metų asmenybė jūros ir transporto industrijoje" už strateginį sprendimą modernizuoti vidaus vandens kelių infrastruktūrą, svarų indėlį 2004 metais priimant strateginius sprendimus, lemsiančius transporto sistemos raidą, stiprinant Lietuvos, kaip tranzitinės jūrinės valstybės, įvaizdį, laimėjo susisiekimo ministras Z. Balčytis.

Metų jūrininku buvo įvardytas jūrų kapitonas Stanislovas Jonkus, už Šventosios uosto studijos rengimą buvo apdovanotas profesorius Vytautas Smailys, o geriausios metų žurnalistės vardą iškovojo dienraščio "Lietuvos žinios" žurnalistė Vida Bortelienė.

Ji taip pat yra koncerno "Achemos grupė" valdomos didžiausios uosto krovos bendrovės "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" ("Klasco") atstovė spaudai. "Achemos grupei" taip pat priklauso ir "Lietuvos žinios".

Verslo nominacijose geriausiomis pripažintos "Lisco Baltic Service", "Klaipėdos nafta", "Vakarų laivų gamykla", "Sportinė aviacija" ir "Varitecha". Valstybinis turizmo departamentas apdovanotas už Nemuno prieplaukų infrastruktūros raidos projektą.

Tarptautinio žurnalo "Jūra More Sea" iniciatyva prieš 5 metus įsteigtas prizas "Anatolijus" pavadintas tuomet Europoje siautusio uragano vardu. Prizo pavadinimas simbolizuoja galingas jėgas, kurios veikia jūros versle, vadovaujamos išskirtinių asmenybių, galinčių ir turinčių atvesti Lietuvą į klestėjimą.

Šiais metais "Anatolijaus- 2004" nominacijoms buvo pristatyti 16 asmenų ir 20 įmonių bei organizacijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją