Nors iki termino, kada Vilniuje nebebus galima įsigyti vienkartinių popierinių bilietėlių liko vos kelios dienos, pardavėjai sako, kasdien jų parduoda žymiai daugiau nei anksčiau: vienam pirkėjui po 20-30 vienetų, tačiau žymiai mažiau nei prognozavo jų tiekėjai, praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba.

„Iš tikrųjų nėra tokio ažiotažo, kaip spaudoje ir kitose žiniasklaidos priemonėse skelbta. Pagal mūsų statistiką, jie yra išaugę apie 20 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Tai yra ne tas skaičius, kurio netgi mes patys tikėjomės ir tų bilietėlių tikrai pakaks“, – sako „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Nuo rugpjūčio penkioliktosios sostinės viešajame transporte popierinius vienkartinius bilietus keis elektroniniai, skirti važiuoti pusvalandį arba valandą. Popieriniai bilietai galios iki gruodžio 31-osios.

Nuo rugpjūčio vidurio turintieji senąsias elektroninio bilieto korteles galės jas iki naujųjų nemokamai pasikeisti į Vilniečio korteles. Kitiems teks ją įsigyti. Ji kainuos 4 Lt, pensininkams – nemokamai.

Nors rugpjūčio penkioliktoji – nedarbo diena, tačiau teigiama, kad nepatogumų nekils.

Pasak bilietų platintojų, kontrolieriai, įsigaliojus naujai sistemai, jos nesuprantantiems keleiviams turėtų padėti.

„Visų pirma, kadangi šita bilietų sistema yra labai didelis viešojo transporto sistemos pasikeitimas, tai kontrolieriai dirbs, kaip mokytojai, kaip pagalbininkai ir pirmuosius du mėnesius jie nebaus, nekontroliuos, o pagelbės. Be abejo, baus tuos, kurie neturės jokio bilieto. Tai čia be išimties“, – aiškina „Susisiekimo paslaugos“ direktorius G. Bliuvas.

Šiuo metu vienkartinis bilietas Vilniuje kainuoja 2 Lt. Naujasis pusvalandžio trukmės bilietas kainuos du su puse lito. Važiuoti valandą Vilniaus autobusais ir troleibusais kainuos tris su puse lito. Žadama, kad nuo naujųjų metų bilietai atpigs dėl sumažinto pridėtinės vertės mokesčio.