Smalsūs Jūros šventės dalyviai galėjo apžiūrėti nuo įspūdingų dydžių ir galingumo amerikietiškų automobilių iki sovietinius laikus primenančių „Čaikų“.

Iš Šiaulių su jūreiviška apranga ir palaikymo komanda atvykęs Gintautas Rimkus gyrėsi 1959 m. gamybos „Čaika GAZ-13”. Vyras pasakojo, kad šis sovietinių laikų limuzinas prašo 26 l benzino 100 km nuvažiuoti. „Važinėjame tik į šventes. Detalių dar randame, iš Rusijos galima parsiųsti“, - teigė jis.

Pasak šiauliečio, senovinių automobilių parodoje jam teko sutikti tik dar dvi tokias važinėjančias transporto priemones. Pašnekovo automobilyje 5 l variklis jau pakeistas, todėl kiek tiksliai nuvažiavo transporto priemonė pasakyti sunku.

Amerikietiška dvasia trykštantis Augustinas Jankevičius klaipėdiečiams parodė „Ford Model A“ automobilį, gamintą 1930 m.

„Jis unikalus, visiškai originalus, gamintas Mičigane, JAV. Šio modelio automobiliai buvo gaminami nuo 1928 iki 1930 m. Buvo du kėbulo tipai. Vienas iš kėbulų gamintojų bankrutavo, nes kėbulas buvo vos 3 doleriais brangesnis. Tačiau tais laikais toks skirtumas apie 570 dolerių kainuojančiam automobiliui buvo lemtingas“, - pasakojo automobilio savininkas.

A. Jankevičius teigė, kad transporto priemonę įsigijo aukcione Amerikoje. „Baltijos regione sutikau tik dar vieną tokį automobilį“, - sakė pašnekovas. Apie 30 l benzino šimtui kilometrų ryjančio automobilio detalių gauti jau sunku, jas bando restauruoti.

Antanas Malonė iš Klaipėdos į senų automobilių paradą atvyko su 1967 m. gamintu „Cadillac Deville“. Vyras automobilį įsigijo Lietuvoje ir į gatves išvažiuoja tik švenčių metu.

Su senoviniu automobiliu į miesto centrą atriedėjo ir klaipėdietis Martynas Sokolovas. Jis Jūros šventės dalyviams parodė „Mercedes-Benz 250 SE” automobilį, gamintą 1967 m. Vyras teigė, kad automobilį pirko neseniai – dar neprabėgo nei metai.

„Benzino neskaičiuojame, variklis geras, su technikine apžiūra problemų neturiu“, - šypsojosi pašnekovas.

Pasak jo, malonumą teikia ne tik pasivažinėjimai tokiu automobiliu, bet ir aplinkinių reakcijos. „Žmonės mojuoja, šypsosi. Ir man malonu, ir jiems“, - teigė vyras.

DELFI primena, kad Jūros šventė Klaipėdoje vyks visą savaitgalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)