Šiuo metu automobilių stovėjimo rinkliava kai kuriose miesto gatvėse numatyta tik vasaros laikotarpiu nuo birželio iki rugsėjo. Per tris mėnesius savivaldybė šįmet planavo gauti pusę milijono litų. Tačiau per birželį ir liepą už automobilių stovėjimą pavyko surinkti tiktai apie 310 tūkstančių litų.

Pabūgusi, kad rinkliavos pajamų planas nebus pasiektas, Palangos valdžia nusprendė pailginti automobilių apmokestinimo laikotarpį. Artimiausiam tarybos posėdžiui rengiamas sprendimo projektas, kuriuo automobilių stovėjimą numatyta apmokestinti nuo gegužės iki rugsėjo vidurio. Be to, Palangos politikams bus siūloma pritarti likusį metų laiką šią rinkliavą savaitgaliais rinkti populiariausiose kurorto vietose: Vytauto, S.Daukanto ir Vasario 16-osios gatvėse.

„Prieš keletą metų kurorto tarybos patvirtintu sprendimu laikotarpis nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 15 dienos oficialiai įvardytas kaip vasaros sezonas, kurio trukmė – 4 mėnesiai. Į Palangą nemažai automobilių savaitgaliais suvažiuoja ir ne sezono metu. Manau, kad tie, kurie nori mašinas pasistatyti miesto centre ir arčiau jūros, gali už tai ir susimokėti”, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)