„Anksčiau tikrai kavos su pienu į puodelius buvo pilama daugiau. Paskui gėrimo sumažėjo. Latvijoje akivaizdžiai matosi, kad įpilamas pilnas puodelis. Kodėl tas pats degalinių tinklas taiko skirtingus standartus?“, - domėjosi vilnietė Jurgita.

Mergina taip pat atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti, jog Latvijoje degalinėse iš kavos aparato įpilamas beveik pilnas vienkartinis puodelis, tuo metu lietuviškos kavos puodelyje yra mažiau.

„Statoil Lietuva“ rinkodaros departamento direktorė Daiva Jokšienė tikino, kad tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje yra naudojami tokie patys kavos aparatai ir kavos pilama tiek pat.

„Nežinau tiksliai, kokios talpos puodelius Latvijoje naudoja. Mūsų talpa truputį didesnė. Kažkada turėjome mažesnius puodelius, tačiau gaminant latte kavą išplakamas pienas, susidaro puta ir kai uždengdavo dangteliu, tai kava išbėgdavo, todėl pradėjome naudoti didesnius puodelius“, - aiškino pašnekovė.

Pasak D. Jokšienės, tikriausiai dėl puodelių talpos pakeitimo klientams Lietuvoje ir atrodo, kad kavos pradėta pilti mažiau.

Latvijos „Statoil“ degalinėse kavos (latte) puodelis kainuoja 0,99 lato (4,9 Lt). Tuo metu Lietuvos degalinėse šios rūšies gėrimo puodelis - 3,99 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)