„Lietuviai šią vasarą važinėja ne mažiau nei pernai, bet į degalines užsuka tikrai rečiau”, – teigė bendrovės „Lukoil Baltija” vadovas Ivanas Paleičikas.

Jo žodžius patvirtina ir Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenys. Šių metų birželį benzino parduota net 14,3 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

Kodėl lietuviai pirmąjį vasaros mėnesį įsipylė 4,5 tūkstančio litrų mažiau nei pernai birželį, sunku paaiškinti ir verslininkams. Tiesa, šį birželį benzino parduota daugiau nei sausio–balandžio mėnesiais, tačiau mažiau nei gegužę. „Tai rodo, kad vis daugiau benzino į Lietuvą patenka nelegaliai”, – įsitikinęs I.Paleičikas.

Kiek stabilesnė padėtis dyzelino rinkoje. Tiesa, čia pardavimas irgi su minuso ženklu, palyginti šiuos ir praėjusius metus. Dyzelino populiarumą lemia ne tik mažesnė jo kaina, bet ir tai, kad daugėja šių automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)