Abiejų savivaldybių projektai siūlo skirtingus sprendimus, kaip mieste nutiesti dviračių trasą, galinčią sujungti jau sukurtą dviračių eismo infrastruktūrą į vientisą maršrutų tinklą, sudarant galimybes žymiai padidinti susisiekimo dviračiais patrauklumą. Dviračių trasas abi savivaldybės planuoja nutiesti iki šių metų spalio mėnesio, nurodo Susisiekimo ministerija.

Elektrėnuose tiesiamas žiedinis dviračių takas apjuos pagrindinius miesto gyvenamuosius rajonus. Trasa sujungs jau esamus takus, drieksis šalia visų pagrindinių darboviečių, sudarys sąlygas susisiekti su užmiesčio gyvenamosiomis teritorijomis, mokymo, sveikatos įstaigomis ir kitais žmonių traukos objektais. Takas išsiskirs spalviniu apipavidalinimu, saugos sprendimais, danga. Šis projektas galės tapti pavyzdžiu panašaus dydžio miestams ar didesnių miestų mikrorajonams.

Jonavos savivaldybė mieste taip pat suformuos žiedinio tipo jungtį, integruojančią jau esamus dviračių takus į bendrą tinklą ir jungiančią atskirus mikrorajonus su miesto centru. Jonavos dviračių tinklas bus vienas iš geriausių vidutinio dydžio Lietuvos miestuose.

Konkurse dalyvavo 6 savivaldybės. Nugalėtojais tapo Elektrėnai ir Jonava. Projektams įgyvendinti numatyta skirti 3,5 mln. Lt, dalį lėšų skirs pačios savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)