Naujasis kempingas šią savaitę jau priėmė pirmuosius turistus iš užsienio – jais tapo iš Prancūzijos, Austrijos, Lenkijos atvykusios šeimos bei keliautojai iš JAV.

Naujajame kempinge įrengti dušai, tualetai, elektros lizdai. Vienu metu kempingas gali priimti iki 12 turistinių namelių, tačiau kempingo šeimininkai neslepia ambicijų vietų skaičių išplėsti iki pusšimčio.

„Šiemet jau nesitikime didelio poilsiautojų srauto. Nuo kitų metų kempingas bus įrašytas į visus įmanomus užsienio katalogus, todėl poilsiautojai galės iš anksto įtraukti šį kempingą į savo maršrutus. Nors šiek tiek baugina miesto kempingui būdingas triukšmas nuo gatvės, tačiau itin džiugina aplink esanti žaluma“, - sakė vienas iš kempingo valdytojų Vygandas Lazauskas.

Nuomininkai įsipareigojo per trejus metus į kempingo infrastruktūrą investuoti ne mažiau kaip 200 tūkst. litų, kasmet investuojant bent 65 tūkst. litų.

Pastarąsias dvi savaites naujieji kempingo šeimininkai valė teritoriją, patalpas. Po pastarojo savaitgalio vien iš paplūdimio buvo išvežta daugiau kaip keturi kubiniai metrai poilsiautojų paliktų atliekų. Kempinge įdarbinti trys darbuotojai, jį prižiūri saugos tarnyba.

„Mūsių proritetas – švara ir saugumas“, - sakė V. Lazauskas.

Kempinge poilsiautojų poreikiams įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai, poilsio inventoriaus nuomos punktas, medicinos punktas, kavinės patalpos. Lauko kavinę terasoje planuojama atidaryti dar šią vasarą.

Kempinge įrengtos krepšinio, lauko teniso ir paplūdimio tinklinio aikštelės. Poilsiavietės teritorijoje nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuotos aikštelės palapinėms bei automobiliams statyti.

Anot V. Lazausko, infrastruktūrą reikia tobulinti, kad ji atitiktų minimalius tarptautinius reikalavimus.

„Reikės visiškai įrengti vietą svečiams maistui gaminti, nuotekų išsipylimo ir vandens prisipylimo aikštelę turistiniams nameliams, skalbyklą su džiovykla, pertvarkyti registracijos patalpas“, - aiškino V. Lazauskas.

Para naujame kempinge žmogui kainuos 16 Lt. Vaikams iki 12 metų mokestis perpus mažesnis. Už turistinį namelį imamas 40 Lt mokestis, už palapinę – 12 Lt.

Kempingo paplūdimys ir toliau liks atviras visiems miestiečiams. Paplūdimyje veiks tualetas, dušas, už naudojimąsi jais bus imamas nedidelis mokestis, kuris bent iš dalies padengs jų priežiūros išlaidas.

Lampėdžių kampingo pastatymas kainavo apie 2,5 mln. Lt. Kauno savivaldybė projektui skyrė 0,45 mln. Lt. Likusius lėšos gautos iš ES fondų. Kempingas nuomininkams valdyti patikėtas dešimčiai metų.

DELFI primena, kad Kaune veikia ir dar vienas kempingas – Jonavos gatvėje esančiame kempinge turistai gali apsistoti jau kelerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)