LGKT pasiskundė Lietuvos gėjų lygos, kad viena transporto firma dėl šios organizacijos asmenų lytinės orientacijos atsisakė išnuomoti jiems autobusą.

Nenurodydamas savo narystės Lietuvos gėjų lygoje, asmuo elektroniniu paštu kreipėsi į vieną transporto firmą Vilniuje, prašydamas gegužės 17 dieną trims valandoms išnuomoti autobusą Vilniuje. Rezervaciją firma patvirtino tą pačią dieną, nurodydama, kad autobuso nuomos kaina bus 700 litų. Ji prašė pasakyti maršrutą bei patikslinti, ar reikės gido. Tame pačiame laiške transporto paslaugų firmos atstovė patikino, kad bus sudaryta sutartis dėl autobuso nuomos gegužės 17 dienai.

Vėliau klientas, laiške šįkart pasirašęs kaip Lietuvos gėjų lygos atstovas, pranešė transporto firmai, kokiam tikslui bus reikalingas autobusas. Praėjus penkioms dienoms, firmos atstovė jį informavo, kad tuo pačiu metu buvo pradėtos derybos su kito renginio organizatoriais Klaipėdoje, tad laukiama jų atsakymo ir tik tada bus galima pasakyti, ar bus įvykdytas Gėjų lygos užsakymas.

Lietuvos gėjų lyga vėliau kelissyk kreipėsi į transporto firmą, prašydama išnuomoti autobusą bet kuriuo kitu laisvu laiku gegužės mėnesį, tačiau atsakymo nesulaukė. Galiausiai firma informavo Lietuvos gėjų lygą, kad delsia atsakyti, nes esą dar derina užsakymą, ir pasiūlė dėl autobuso nuomos kreiptis į kitą įmonę.

Lietuvos gėjų lyga dar kartą kreipėsi į firmą, prašydama informuoti apie laisvas dienas gegužės ar birželio mėnesiais, tačiau atsakymo negavo.

Atlikusi tyrimą LGKT nustatė, kad Lietuvos gėjų lygai dėl lytinės orientacijos buvo sudarytos mažiau palankios sąlygos išsinuomoti autobusą, taigi ši organizacija mažiau palankiai traktuota dėl lytinės orientacijos paslaugų teikimo srityje ir taip buvo pažeistas Lygių galimybių įstatymas.

Pranešime primenama, kad parduodant prekes ar paslaugas, draudžiama klientus diskriminuoti įstatymuose nurodytas pagrindais, o mažiau palankios prekės ar paslaugos įsigijimo sąlygos yra diskriminacija.

Šiemet dėl seksualinės orientacijos iš viso gauti du skundai, 2011-aisiais - keturi skundai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (924)