"Tiesiog reikėtų nevažiuoti ta trasa, kuri vesdavo Parodos kalnu, ir vengti Savanorių prospekto, nes visas eismas bus nukreipiamas būtent Savanorių prospektu", - BNS sakė Kauno miesto savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Viena judriausių į miesto centrą vedančių gatvių bus uždaryta iki šių metų gruodžio. Rekonstrukcijos metu bus keičiama gatvės danga ir šaligatviai, pertvarkoma lietaus nuotėkų sistema. Po rekonstrukcijos Žaliakalnį su Vytauto prospektu jungiančia gatve ims kursuoti troleibusai.

"Vasaros metu eismas mieste sumažėja, todėl tikimės, kad didelių spūsčių nesusidarys. Tuo atveju, jeigu nepavyks bent iš dalies atnaujinti transporto eismo Parodos įkalne iki rugsėjo 1-osios, gali būti daromi tam tikri pakeitimai eismo organizavime miesto centrinėje dalyje," - sakė P.Keras. Jis užtikrino, kad viešojo transporto maršrutai įkalne atnaujinti bus jau rugsėjo 1-ąją, todėl tikimasi, kad eismo tvarkos keisti miesto centre neprireiks.

Uždarius gatvę, intensyvesnis eismas taip pat prognozuojamas Tunelio ir Žemaičių gatvėse. Renginių ant Parodos kalno esančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centre metu žadama apie privažiavimo kelius ir vietas automobiliams informuoti iš anksto.

Parodos kalno rekonstrukcijos darbams planuojama skirta apie 7,5 mln. litų, o troleibusų tinklo nutiesimui - dar beveik 4 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)