Spaudoje pasirodžius informacijai, kad lietuviai Nairobiui pardavė kur kas pigesnę elektroninio bilieto alternatyvą nei pasirinko Vilnius, savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atkreipia dėmesį, kad Kenijai pasiūlytas projektas nebūtų tikęs Vilniaus viešajam transportui.

„Kenijoje panaudotas principas, kai keleivis papildo mobilaus telefono išankstinio apmokėjimo sąskaitą ir iš šios sąskaitos nusiperka bilietą pas vairuotoją yra tinkamas tik tarpmiestiniam susisiekimui, bet ne miesto viešajam transportui, nes vairuotojas paprasčiausiai neturi laiko parduoti kelionės bilietus kiekvienam keleiviui“, - pranešime spaudai cituojamas įmonės direktorius Gintas Bliuvas.

Remiantis įmonės „Susisiekimo paslaugos“ duomenimis, vidutiniškai stotelėse autobuso ar troleibuso sustojimas užtrunka nuo 10 iki 30 sekundžių.

Gintas Bliuvas
„Jeigu vairuotojui reikėtų kiekvienoje stotelėje parduoti bilietus nuo 5 iki 30 žmonių, sustojimas užtruktų dar papildomai nuo 25 s iki 2,5 min. Tokiu atveju, vienos transporto priemonės kelionė galėtų prailgėti net iki valandos, o kartais ir daugiau. Kas nutiktų tuomet? Ogi, tokiu atveju retėtų maršrutų skaičius, nes kartais būtent vieną valandą trunka vienai transporto priemonei nuvažiuoti nuo pradinės ir galinės maršruto stotelės“, – teigia G. Bliuvas.

Pranešime rašoma, kad įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai praėjusių metu rudenį susitiko su Žydrūnu Andruška, „Mokus“ direktoriumi. Įmonės „Mokus“ atstovų buvo paprašyta pateikti detalesnį pasiūlymą, tačiau šios įmonės atstovai to nepadarė ir daugiau neatvyko susitikti.

Pasak G. Bliuvo, šiuo metu e.bilieto projektui keliami daug didesni reikalavimai negu tik atsiskaitymas telefono pagalba: elektroninio bilieto privalumai yra tai, kad, vieną kartą įsigijus kortelę, vėliau užtenka ją tik papildyti, taip pat e.bilietą bus galima papildyti įvairiomis priemonėmis ir ne tik sms būdu, o pametus kortelę bus galima ją užblokuoti ir perkelti bilietus į naują kortelę.

Pranešama, kad e.bilieto testavimo darbai bus pradėti jau liepos mėnesį, o sistema pilnai veiks nuo rugpjūčio 15 d. visame Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)